En verden i bilder

Instagram er verdens enkleste måte å dele bilder med venner. Men vet du hvordan du bruker det? Eller hva en hashtag er?
Instagram

Idéen bak Instagram var å lage en bildeversjon av Twitter, hvor du deler bilder av det du opplever i stedet for å si det med 140 tegn. Følgerne dine kan deretter kommentere og like bildene du har lagt ut, og du kan kommentere tilbake.

Opprett konto og finn venner

For å ta del i Instagram-verdenen trenger du en brukerkonto. Når det er gjort kan du koble den opp mot andre sosiale medier og følge de av vennene dine som er Instagram-brukere.

Det postes daglig 40 millioner bilder på Instagram, og du har sannsynligvis ikke tid til å kikke på alle. Det er derfor lurt å velge hvem du følger med omhu. Bruk hashtags til å finne de menneskene som deler dine interesser, søk opp kjendiser eller hold deg til vennene dine fra andre sosiale medier.

Appen er gratis, og tilgjengelig for iOS og Android-mobiler. Har du Windows Phone kan du bruke appen Metrogram.

Slik bruker du #Hashtags

Du har sikkert sett at folk skriver for eksempel #summer #love #friends under bildene sine på sosiale medier. Dette kalles hashtags, og kategoriserer bildene så de blir søkbare. 

Søker du for eksempel etter #love på Instagram, vil du få opp bilder av mennesker som deler sin kjærlighet til noe. På den måten kan du enkelt følge temaer som interesserer deg, finne inspirasjon og kommentere andres bilder. Bruk gjerne engelske ord når du lager hashtags, om du ønsker følgere fra hele verden.

Rediger bildene dine

Du kan enkelt redigere bildene dine i appen. Mulighetene ligger lett tilgjengelig, og du kan blant annet:

  • Zoome

  • Justere skarphet

  • Endre på kontrasten i bildet

  • Legge på filtre, tekst og rammer

  • Lage bildecollager

For å legge på tekst og rammer, samt lage collager, trenger du tilleggsapper, såkalte add ons. Blant de mest populære finner du Pixlr-o-matic for doble filtre, Phonto for å legge på tekst og PicFrame for å legge på rammer.

Lag ditt eget verdenskart i bilder

På Instagram finnes også funksjonen Photo Maps. Funksjonen finnes på profilsiden din inne på appen, og lar deg poste bilder i mapper utfra hvor du befinner deg i verden. Alt du trenger å gjøre er å huke av fra off til on på add to your Photo Map når du poster bilder.

Få fototips på Instagrams egen blogg

Instagram har også en egen blogg hvor de daglig publiserer tips, triks og bildesamlinger til glede og inspirasjon. Her kan du også delta i Weekend Hashtag Project, hvor du får tildelt et emne og hvor de beste bildene blir samlet i en bloggpost i løpet av påfølgende uke.

App viser

"Online-redaksjonen tester og omtaler apper med tanke på funksjonalitet, brukervennlighet og nytte, men Telenor tar ikke ansvar for innholdet i apper fra eksterne leverandører."