• Matoppskrifter på instagram og snapchat

Matbloggerne inntar Snapchat

– Der ser du den usminkede versjonen, sier matblogger Ina-Janine Johnsen.
Matoppskrifter på instagram og snapchat

Prøv Inas sjokoladepepperkaker og pizza. Foto: Ina-Janine Johnsen.

Er du matlei og sugen på inspirasjon til nye middagsoppskrifter? I en hektisk hverdag er det lett å havne i havne i en tralt uten særlig variasjon på matfronten.

Instagram-logo

Men det behøver ikke være sånn. Ikke når matinspirasjon til både kakebakst og -middag bare er et instagrambilde eller en snap unna.

Mat på bordet

Matblogger Ina-Janine Johnsen er i god gang med å snappe, blogge og instagramme det nye året. Hun ble interessert i matlaging da hun bodde og studerte i London, og har siden 2009 drevet bloggen Mat på bordet. 

Bloggen ble etter hvert veldig populær, og hun har jobbet på heltid med denne i snart litt over to år.

Ina Janine

Inspirasjon rett i lomma

I tillegg til bloggen har Johnsen både en instagram- og snapchatprofil som oppdateres daglig med alt fra bildeinspirasjon til små videosnutter og oppskrifter. Her kan du lære hvordan å lage de deiligste matretter, kaker og desserter.

– På Instagram liker jeg å legge ut rene matinspirasjonsbilder hvor jeg linker videre til oppskriften på bloggen, forklarer hun.

Per dags dato har bloggeren nesten 28 000 følgere på Instagram, men er også populær på Snapchat – noe hun startet med for om lag et halvt år siden.

– På Snapchat legger jeg ut mer detaljerte beskrivelser på det jeg lager, og du får se hele matlagingsprosessen både i bilder, tekst, video og lyd, forteller hun.

Ina-Janine Johnsen forteller at hun har en mye «strengere» ramme for hvordan ting skal være på bloggen, enn for eksempel på Instagram og Snapchat.

– På Snapchat ser du på en måte mer den «usminka» versjonen av det hele.

Bilder av mat

Skjermdump fra matpaabordet på Snapchat.

Reality i heimen

På en typisk My Story fra Johnsens Snapchat, kan du følge prosessen med en oppskrift fra begynnelse til ferdig produkt – eller fra deig til sirupsmuffins, om du vil.

Alt filmes dessuten hjemme på hennes eget kjøkken.

– Det blir nesten litt sånn reality show-følelse på kjøkkenet mitt noen ganger. Er det noe som går galt under matlagingen, så går det galt. Men folk har vel noe å lære av det også, sier Johnsen.

Tradisjonell og utradisjonell

Med bakgrunn både fra Amerika og Tyskland, lar bloggeren seg inspirere av det beste fra flere matverdener.

– Jeg synes det er gøy å kombinere det tradisjonelle og det utradisjonelle. Folk er stort sett åpne for nye ting og nye smaker, og da er det spennende å prøve å skape noe nytt, eller gi en ny vri til det man allerede er glad i.

For hvorfor tvinge deg gjennom restemiddag på restemiddag når du kan lage en helt egne Mini Deep Pan pizzaer? Eller hva med å prøve eltefritt vørterbrød?

Bilder av mat

Eltefritt vørterbrød og peppernøtter er skikkelig kveldsnadder. Foto: Ina-Janine Johnsen.

Populært på Online.no nå: