Gjett det neste trekket til Magnus Carlsen!

Man trenger ikke spille på olympisk nivå for å bli sjakkspiller.
 Sjakk-apper

Det er ikke uten grunn at det har blitt spilt sjakk gjennom århundrer. Ikke bare er det et allsidig spill som setter både analytiske, logiske og kreative evner på prøve, det er også relativt enkelt å lære.

Enten du er nybegynner, har en liten Magnus Carlsen i magen, eller fortsatt er uinnvidd i sjakkens stadig ekspanderende verden – her er noen apper som tar det edle spillet på alvor.

Play Magnus -sjakk: Spill mot Magnus Carlsen

Play Magnus Carlsen

Har du lyst til å utfordre verdensmesteren i sjakk? Nå har du sjansen! Med Play Magnus appen får du nemlig mulighet til å spille mot en offisiell Magnus Carlsen-trimmet sjakkmotor. I tillegg til at du får mulighet å prøve ut sjakk-kunnskapene dine, får du også tilgang til eksklusive videoer, sjakk-trening og oppdaterte nyheter om Magnus Carlsen. 

Men, den største og kanskje beste bonusen med appen, er at du få sjansen til å kvalifisere deg til å spille mot Magnus Carlsen live på et hemmelig sted. 

Appen er gratis, og allerede nå har 240 000 lastet ned appen.

Stockfish: For de ambisiøse

 Sjakk-apper

Til tross for sitt villedende navn og logo (dette er ikke en fiskesimulator, folkens), er Stockfish en av de kraftigste sjakksimulatorene på både stasjonære og mobile plattformer. 

Med dette menes at motstanderen kan gjøre dynamiske og uforutsette trekk på spillerbrettet, som for eksempel å ofre egne brikker i jakten på seier. 

Andre nevneverdige funksjoner i Stockfish er muligheten til å lagre spillet, bytte farge på brikkene, samt lese om strategier i den innebygde tipsdelen. Det er aldri for seint å lære noe nytt! Og det beste av alt? Den er gratis.

SmallChess: Spill mot andre på nett

 Sjakk-apper

SmallChess bygger på samme Open Source-motor som Stockfish, men byr på mer variert sjakkmoro for en liten penge. Av unik funksjonalitet finner man muligheten til å bryne seg på menneskelige motstandere over nettet, eller kanskje enda bedre: Teste problemløsningsevnene i modusen Guess a Move. 

Her har utviklerne programmert inn spillene til verdenskjente sjakkpersonligheter som Gary Kasparov og vår egen Magnus Carlsen, hvor oppgaven er å gjette spillernes neste trekk. Det finnes vel knapt en mer intuitiv måte å forbedre sitt eget spill på.

Blir du lei av å gjette, er det også gjort plass til sjakkbaserte quizzer og puslespill for de spesielt interesserte.

Chess Free: Fullgodt alternativ

 Sjakk-apper

Siden SmallChess kun er tilgjengelig til iOS, har vi funnet en app som (nesten) matcher innholdet i førstnevnte. Den største forskjellen er at Chess Free – som navnet kanskje røper – er helt gratis.

Dinosaur Chess – Learn to Play: La barna prøve seg

 Sjakk-apper

Om det ikke er klart allerede: Denne sjakk-appen er myntet på de små. I en sprudlende fargepalett befolket av dinosaurer, ligger en pedagogisk sjakkopplevelse med steg-for-steg-forklaringer og morsomme minispill.

Siden sjakk tross alt hevdes å forbedre kognitive evner som konsentrasjon og rasjonell tenkning, er Dinosaur Chess utviklet for å gro sjakkinteressen hos de aller minste. Appen tilbyr en forenklet versjon av sjakk, så vel som et belønningsbasert spillsystem der barnet får tildelt sin egen dinosaur.

Denne dinosauren kan man så utvikle videre ved å forbedre egne evner på spillerbrettet, hvorav brettene får ulikt design ettersom man kommer videre – være det seg et steppelandskap, en jungel eller barskog.