Hopp til innhold

NAF Bensin

NAF Bensin gir deg billigst bensinpris

NAF Bensin

Nå trenger du ikke lenger kjøre rundt og lete for å finne billigste bensinpris. NAF har en gratisapp til iPhone som viser deg hvor du bør dra.

Visste du at det kan være opptil 2 kroners prisforskjell på bensin i samme område? Med NAF Bensin finner du enkelt hvilken bensinstasjon som er billigst til enhver tid.

- Vi ønsker å skape en oversikt for forbrukerne over hvor de får billigst bensin. Det er fortvilende at prisen kan variere med 1,95 kroner på én og samme stasjon i løpet av samme dag. Dette vil vi til livs, sier daglig leder i NAF Bergen Ole J. Christensen til NRK

Bilistene rapporterer selv

Appen er basert på at du som bilist selv legger inn oppdatert pris på diesel og bensin der du befinner deg. Dette gjør du enkelt med et par tastetrykk, og dermed er bilister i nærheten oppdatert på hvilken pris stasjonen har til enhver tid. Ved å rapportere inn priser kan alle hjelpe hverandre og bidra til å presse bensinprisene ned.

- At kundene er bedre informert vil bidra til at de ulike stasjonene reduserer prisen raskere. Det vil føre til at gjennomsnittsprisen går noe ned, sier Professor Frode Steen ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

NAF har tre års erfaring med å drifte nettstedet drivstoffpriser.no, og vet at dette har virkning.

Slik gjør du

Velg drivstofftype, deretter vises bensinstasjonene i nærheten i et kart med informasjon om siste innrapporterte pris, og informasjon om hvilken stasjon i området som er billigst.

NAF Bensin iphoneskjerm
 
Du får også en kjørebok-funksjon hvor du kan loggføre kilometer og påfyllinger, slik at du enkelt får oversikt over forbruket ditt.

Enorm respons ved lansering

ikon Bensinpris-appen ble lansert 5. mars gjennom en artikkel i Bergensavisen. Etter at VG Nett omtalte appen samme ettermiddag, eksploderte antallet nedlastinger fra App Store. Responsen var så enorm at systemet brøt sammen samme kveld. Onsdag 7. mars var den oppe og gikk igjen og er nå i full vigør.

Til Android

BensinPris er et godt alternativ til Android. Appen gir deg en enkel oversikt over den billigste bensinen i Norge. Siden denne appen er dugnadsbasert og prisene ofte endres er det viktig at du som bruker deltar i fellesskapet.

BensinPris

Bergen og Oslo er områder som oppdateres ofte, men en del andre bensinstasjoner oppdateres ikke like hyppig. Likevel dekker BensinPris 95% av alle bensinstasjoner rundt om i landet. 

 

Kilder: VG.no, NRK.no

Aktuelt på Online

appguide

Appguiden

Utvalget av apper til smarttelefon fortsetter å vokse. Du har praktiske apper, geniale apper og apper bare for moro skyld.

Appguiden hjelper deg å velge app

BBC Lifestyle Quick Recipes Taster

BBC Lifestyle Quick Recipes Taster gir 60 retter på under 30 minutter

Travel hverdag? Ikke dropp skikkelig middag av den grunn. Her finnes det perfekt tilbehør for travle kokker.

BBC Lifestyle Quick Recipes Taster på Online appguide

Nyheter når det passer

Samle nyhetene på ett sted

Spar på de interessante artiklene til du har tid til å lese dem, med gode nyhetsapper på telefonen.

Her er tre anbefalte.

videoapp 364x364

Rediger videoer rett på smartmobilen

Uansett hvilken smarttelefon du har, det er gode muligheter for å leke filmregissør.

Smarte apper for videoredigering på online appguide