Denne asparges-oppskriften må du prøve

Den norske aspargesen er regnet for å være best i verden. Etter å ha smakt på aspargestapas skjønner du hvorfor.
Asparges

Endelig er asparges-sesongen her igjen. Og den aller beste er den vi dyrker her hjemme. Foto: frukt.no

Asparg-yes! Endelig er aspargessesongen her igjen. Den varer ikke lenger enn fra begynnelsen av mai og cirka fram til sankthans, noe som betyr at vi har liten tid å miste. Hva med å starte med noe helt enkelt, men supergodt? Dette er vår favorittoppskrift fra Opplysningskontoret for frukt og grønt:

Asparges-tapas

Asparges er en favoritt på tapasbordet eller som tilbehør til annen middag. Husk bare på å lage nok, for dette blir populært blant middagsgjestene.
Ingredienser:
  • 500 g grønn frisk asparges
  • 8 skiver spekeskinke (evt. parmaskinke)
  • 4 ss revet frisk parmesan
  • salt, pepper og sukker
Fremgangsmåte:
Skjær eller brekk av den nederste litt harde og treete delen på aspargesen. Grønn asparges trenger du ikke å skrelle. Kok aspargesene i ca. 2 minutter i kokende vann med litt salt og sukker og avkjøl i iskaldt vann i ca. 1 minutt. Rull aspargesen inn i halve skinkeskive og Legg dem på et fat. Strø revet parmesanost og en god omgang med pepperkvernen over rett før servering.
Aspargestapas

Aspargestapas ser nydelig ut - og smaker enda bedre. Foto: frukt.no

Asparges på grillen

Du kan også grille asparges.  Slik gjør du det: Legg et ark aluminiumsfolie på grillen og pensle det med olivenolje. Pensle også olivenolje på aspargesen. Strø på litt salt og pepper og grill aspargesen 2-3 minutter mens du snur dem jevnlig.

Den norske aspargesen

Asparges dyrkes både i USA, Norge og mange andre land i Europa - og det finnes både hvit, lilla og grønn asparges. Hos oss er den grønne mest vanlig. For å være sikker på å oppnå et best mulig resultat når du lager mat med asparges, må du sørge for å bruke asparges fra Norge. Ifølge gartner.no er nemlig norsk asparges regnet for å være blant de aller beste i verden.

Den delikate, særegne smaken gjør at norsk asparges er etterspurt av landets ledende kokker. Ifølge samme side er vekstforholdet og klimaet i Norge helt perfekt for asparges - i tillegg blir den norske aspargesen håndplukket før den blir størrelses- og kvalitetsortert.

Bon appétit!

Kilder: frukt.no, bama.no, gartner.no.