Huawei Ascend P6 - Anmelderne jubler

Huawei Ascend P6 er eksempelet på at det faktisk er mulig å være både smart og pen. Etter mye prøving og like mange bomskudd, er kineserne på banen med noe av det råeste mobilverdenen har sett – pakketert som den deiligste dama i klassen.
Omtale Huawei Ascend P6

Mobilomtalene er bygget på tilgjengelige tester og produsentenes egne utsagn. Hver omtale refererer til minst to tester.

Anmelderne jubler: Endelig viser Huawei muskler, og de gjør det med stil. Her er telefonen for deg som jobber mye på farten, som stiller høye krav til batteritid og som ikke vil ødelegge skjortelommene med en kloss av en telefon.   

Verdens tynneste

Designmessig slår Ascend P6 knock-out på det meste av andre smarttelefoner. Tidligere Huawei-modeller har minnet mer om noe man får i Kinderegg enn faktiske mobiler, men denne gangen har ikke selskapet spart på kruttet. Resultatet er en stilren, sylslank telefon i hovedsak bestående av glass og aluminium. Både Amobil og Techradar påpeker at designet virker å være inspirert av Apples iPhone 5, men mener at den gir en nettere følelse. Plastdetaljen i front bidrar til å gi den det lille ekstra.  

Med en tykkelse på knappe 6 millimeter er den per dags dato, ifølge Huawei selv, også verdens tynneste smarttelefon. 

- Alt ser bra ut på denne skjermen

Ascend P6 høster lovord for den 4,7 tommer store LCD-skjermen. Her er både fargegjengivelse, lysstyrke, skarphet og innsynsvinkel tatt på alvor. Som Techradar sier:   

”It makes any media content look great”.

Bruker du telefonen mye utendørs om vinteren, er det også en fiffig finesse for frosne nordmenn, at Ascend P6 kan betjenes med hansker. Fra nå av er det med andre ord null stress å skrape is av bilrutene samtidig som du skriver SMS eller e-post. Hvem sa at menn ikke kunne gjøre to ting på én gang?

Oppdra batteriet!

Dårlig batteritid har lenge vært en hodepine i smarttelefonsammenheng, men med Ascend P6 tar kineserne strupetak på denne problemstillingen. Her får du strømstyring så avansert at du kan øke batteritiden med en liten evighet. Er du mye på farten, er dette et av telefonens mest nyttige tillegg. Et forsinket fly, buss eller tog er fortsatt kjedelig, men sannsynligheten for det som har blitt noe av det mest irriterende i hverdagen – flatt mobilbatteri – har gledelig blitt mye mindre.    

Og selv om funksjonen for strømsparing fortjener tittelen avansert, er den enkel å bruke. 

Under menyen Strømbehandling får du løpende informasjon om hvor lenge telefonen kan brukes før batteriet er tomt. Her får du valget mellom tre strømstyringsplaner som alle viser hvor lang batteritid du vil få, avhengig av hvilken plan du aktiverer. 

Du kan i tillegg velge hvilke apper som skal ha tillatelse til å kjøre i bakgrunnen. Opplever du dårlig batteritid, kan du kjapt sjekke hva som har brukt mest strøm av det som er installert – og enkelt deaktivere bakgrunnsaktiviteter for den eller de appene som tapper telefonen for strøm. Den beregner også hvor lang batteritid du har igjen ved ulike typer bruk; ved samtale, nettbruk, videoavspilling osv. Genialt. Genialt. Genialt. 

Fullverdig jobbmobil

Fullversjonen av Polaris Office 4.0 føyer seg også inn i rekken av nyttige tillegg, som gjør at den egner seg spesielt godt for deg som vil ha mulighet til å jobbe effektivt utenfor kontoret. VG kan du lese når du kommer hjem – sjefen smiler bredere når han ser at du lager presentasjonen til morgendagens møte, selv om du sitter i en taxi. 

Office-pakken er rask og enkel å bruke, og har et vell av funksjoner. Du kan redigere og opprette nye Office-dokumenter, enten det er snakk om tekstbehandling, regneark eller presentasjoner – og formatere tekst på lik linje som i vanlig Office på PC. Du har også mulighet til å lagre tekstfiler i PDF-format. Amobils anmeldere savner imidlertid støtte for skytjenester i Polaris Office 4.0. Dette finnes i versjon 5.0 av Office-pakken, som blant annet følger med i Samsungs Galaxy S4-modeller. 

En super filutforsker følger også med. Den har to typer visninger for filene dine; en kategorioversikt og en vanlig katalogvisning. Kategorivisningen gir oversikt over hva slags filtyper du måtte ha, enten på minnekortet eller på den interne lagringen. Det er et fint tillegg at filutforskeren både kan åpne og lage komprimerte .zip-filer. Mottar du komprimerte filer i innboksen, behøver du med andre ord ikke å jakte på ekstra apper i Google Play for å åpne disse.

Samtalekvaliteten og basisfunksjoner som SMS, e-post og nettleser fungerer også mer enn bra nok til at det er verdt å gi Ascend P6 en sjanse. Du kan riktig nok ikke synge inn SMS eller åpne meldinger og e-post med klapp- og trampekommando, men samtlige basisfunksjoner fungerer veldig godt. 

Konklusjon:

Er du på jakt etter en telefon som er godt egnet for å jobbe mobilt, uten å måtte lade batteriet for hver kaffekopp du tar, er Ascend P6 et godt valg. Den mangler imidlertid støtte for 4G eller raskeste standard for 3G, som gjør at den ikke hevder seg helt blant de kjappeste mobilene i klassen. Er dette avgjørende for deg ved valg av smarttelefon, er Samsung Galaxy S3 og Sony Xperia V gode alternativer.   

Kilder: AmobilTechradar