Derfor bør du oppdatere Android-mobilen

Eldre programvare er en sikkerhetsrisiko. Slik gjør du!
Slik oppdaterer du Android-mobilen din

Om du nøler med å installere seneste Android-versjon, kan det gjøre deg sårbar for datatyveri, virus og ondsinnet programvare.

For mens det å få tilgang på de nyeste og beste funksjonene selvsagt er viktig, handler programvareoppdateringer vel så mye sikkerhet. Det dukker stadig opp nye trusler, og oppdateringene er designet for å nøytralisere disse.

Heldigvis er det svært enkelt å oppdatere Android-mobilen din.

Slik gjør du:

  • Du vil få et varsel når en ny programvareoppdatering er tilgjengelig.
  • Hvis du utsetter, kan du imidlertid finne igjen– og sette i gang oppdateringen via Innstillinger-appen.
  • Den raskeste måten å finne innstilligene er å sveipe ned fra varslingslinjen på toppen av skjermen, og velge tannhjul-symbolet i hurtigmenyen.
  • Bla ned i innstillingene og velg Om enheten
  • Dersom det er en ny versjon tilgjengelig, vil du her kunne velge Programvareoppdatering eller tilsvarende fra menyen (ordlyden kan variere avhengig av modell og Android-versjon).
  • Trykk på oppdateringen, og følg instruksjonene på skjermen. Resten går av seg selv.

Færre enn 1 av 10 har nyeste Android-versjon

Ifølge tall fra Statista.com hadde bare rundt syv prosent av alle Android-brukere installert siste versjon (7.0 eller 7.1, populært kalt Nougat) i mai 2017. Flere enn 6 av 10 fortsatt brukte versjon 5.1 (Lollipop) eller eldre.

Dette er ikke bare fordi folk er sene med å oppdatere, men også fordi nye versjoner kommer senere til eldre modeller, avhengig av mobilprodusent og tjenesteleverandør.

Mobiler som er flere år gamle, selv om de fortsatt får noen oppdateringer, vil ofte ikke støtte den nyeste programvaren overhodet.

Hvilken versjon du har installert, kan du se under Om enheten. Vil du ha tilgang på alle de nyeste funksjonene, kan det altså hende du må ha en nyere mobil.

Har du sett de nyeste mobilene fra Samsung, Sony, HTC og Huawei?

Populært på Online.no nå: