Stream filmer og serier til tv-skjermen

Slik streamer du dine favoritter fra den lille til den store skjermen.
stream fra pc til tv

Disse rådene gjør det enkelt å streame fra pc til tv. Foto: Telenor.

Streaming-tjenester som Netflix, HBO Nordic og C More gir deg raskt tilgang til en rekke serier og filmer. Men du har kanskje ikke en smart-tv, eller en streaming-enhet som lar deg se disse på tv-en?.

Følg våre triks, og du kan streame fra pc-en til tv-skjermen uten problemer.

For deg med HDMI

Hvis din pc har HDMI-utgang, er det veldig enkelt å koble til tv-en. HDMI gir deg både bilde- og lydsignal samtidig, slik at du slipper kluss med flere kabler. 

1. Sett inn HDMI-kabelen i pc-en.
2. Finn HDMI-inngangen bak tv-en. Merk deg samtidig hvilket tall som står ved siden av inngangen. Tallet ved HDMI-inngangen markerer også hvilken kilde (source) du vil finne bildet på. 
3. Trykk på knappen merket Source, eller i noen tilfeller Input, på fjernkontrollen til tv-en og velg riktig kilde, for eksempel HDMI1. Du skal nå se samme bilde på pc- og tv-skjermen.
4. Ser skjermbildet strukket eller grøtete ut? Høyreklikk på skrivebordet i Windows og velg Skjermoppløsning
5. Velg Utvid disse skjermene i nedtrekklisten. På den måten kan du vise forskjellige bilder på de to skjermene. 

Hvis du har en eldre pc kan det være bedre å velge Vis skrivebord bare på 2, siden eldre modeller gjerne har begrenset grafikkapasitet. Dette må kun gjøres når du har bildet synlig på tv-en.

Er du eier av en Smart tv? Da kan du som regel bare koble den til modemet og få tilgang til streamingtjenester som Netflix og HBO Nordic via tv-en. 

Eldre modeller, andre tilkoblingsmuligheter

Har du ikke HDMI på pc- eller tv-en? Da gjelder det å bruke en kabel som passer både til en utgangen på pc-en og inngangen på tv-en. Du kan velge mellom følgende kabler:

kabler

Bruker ikke pc- og tv-en samme kontakt, trenger du en overgang. Bruker du for eksempel DVI-porten trenger du en DVI- til HDMI-overgang. Ved bruk av S-Video-porten må du ha en overgang fra S-Video til SCART. 

Kabler og overganger er å få tak i hos de fleste elektronikkbutikker. Dersom du er i tvil vil nok de fleste butikker kunne hjelpe. 

Husk lydtilkobling

Kabler som VGA, S-Video og DVI leverer videosignaler, men gir i motsetning til HDMI-kabler ikke lyd. Da trenger du en egen kabel. På tv-en finnes det som regel phono-kontakter, som tar inn lydsignalet for venstre og høyre høyttaler. 

For å benytte disse trenger du en kabel med overgang fra minijack til phono-kontakt. Du kan også koble lyd fra pc- til tv-en med riktig overgang.

lydkabler

For beste opplevelse, sikre god tilkobling

Endelig har du bilde på tv-en. Men har du god nok båndbredde til å unngå lugging og andre problemer med streamingen?

Hastigheten i bredbåndet har mye å si for å sikre godt bilde og jevn innlasting av innhold. Sjekk din hastighet på Mine sider - kanskje tiden er inne for en oppgradering?

Trenger du litt hjelp?

Ønsker du hjelp med å sette opp tilkoblingen? Telenoreksperten hjelper deg med alle tekniske problemer relatert til data og mobil, og tilbyr kyndig hjelp over telefonen. 

De kan til og med fjernstyre pc-en din mens du tar deg en kaffekopp. Prisen er 26 kroner per minutt, med makspris på 598,-. Løser de ikke problemet, betaler du ingenting.

FAKTA

Raskere nett - nye abonnement

  • Bredbånd over kobbernettet (ADSL/VDSL) vil være en bærebjelke i Telenors bredbåndstilbud i overskuelig fremtid.
  • Våre bredbåndsabonnement har hastigheter fra 5 – 50 Mbit/s
  • VDSL er den raskeste og mest stabile av DSL-teknologiene, og passer svært godt for husholdninger der flere bruker nettet samtidig.
  • Tilgjengelig hastighet på din adresse avhenger av avstand til nærmeste sentral og kvalitet på linjen din.

Utbyggingen av bredbåndsnettet er i full gang, og vil fortsette i 2015. Sjekk derfor med jevne mellomrom hvilken hastighet du kan få med Telenor.

 

Har du allerede bredbånd fra Telenor? Se hvilken hastighet du kan få nå

Ny kunde? Her får du vite alle fordelene ved å velge bredbånd fra Telenor. Vi hjelper deg også å finne abonnementet som passer akkurat ditt behov.

 

AKTUELT PÅ ONLINE

Arne Quist Christensen

Slik blir bredbåndet ditt mer stabilt

Nå får du enda raskere nett, takket være dynamisk tildeling av hastighet.

 
Arne Quist Christensen

Følg Telenors bredbåndsutbygging

Modernisering i bredbåndsnettet betyr at du får enda raskere nett.

 
pikselert bilde av en munn

Hva er forskjellen på MB og Mbit/s?

Vi gir deg en rask innføring i hva måleenhetene betyr.