Stream filmer og TV-serier på TV-skjermen

Det største utvalget av film og musikk finner du som regel via streaming-tjenester på PC-en. Slik ser du dem på TV-skjermen.

Streaming-tjenester som Netflix, HBO Nordic og C More gir deg raskt tilgang til en rekke serier og filmer. Den beste opplevelsen får du imidlertid foran TV-skjermen.

Vi gir deg en enkel oppskrift på hvordan du flytter filmkvelden fra den lille til den store skjermen.

For deg med HDMI

Hvis din PC har HDMI-utgang, er det veldig enkelt å koble til TV-en. HDMI gir deg både bilde- og lydsignal samtidig, slik at du slipper kluss med flere kabler. 

1. Sett inn HDMI-kabelen i PC-en.
2. Finn HDMI-inngangen bak TV-en. Merk deg samtidig hvilket tall som står ved siden av inngangen. Tallet ved HDMI-inngangen markerer også hvilken kilde (source) du vil finne bildet på. 
3. Trykk på knappen merket Source, eller i noen tilfeller Input, på fjernkontrollen til TV-en og velg riktig kilde, for eksempel HDMI1. Du skal nå se samme bilde på PC- og TV-skjermen.
4. Ser skjermbildet strukket eller grøtete ut? Høyreklikk på skrivebordet i Windows og velg Skjermoppløsning.<
5. Velg Utvid disse skjermene i nedtrekklisten. På den måten kan du vise forskjellige bilder på de to skjermene. 

Hvis du har en eldre PC kan det være bedre å velge Vis skrivebord bare på 2, siden eldre modeller gjerne har begrenset grafikkapasitet. Dette må kun gjøres når du har bildet synlig på TV-en.

Er du eier av en Smart TV? Da kan du som regel bare koble den til modemet og få tilgang til streamingtjenester som Netflix og HBO Nordic via TV-en. 

Eldre modeller, andre tilkoblingsmuligheter

Har du ikke HDMI på PC- eller TV-en? Da gjelder det å bruke en kabel som passer både til en utgangen på PC-en og inngangen på TV-en. Du kan velge mellom følgende kabler:

Bruker ikke PC- og TV-en samme kontakt, trenger du en overgang. Bruker du for eksempel DVI-porten trenger du en DVI- til HDMI-overgang. Ved bruk av S-Video-porten må du ha en overgang fra S-Video til SCART. 

Kabler og overganger er å få tak i hos de fleste elektronikkbutikker. Dersom du er i tvil vil nok de fleste butikker kunne hjelpe. 

Husk lydtilkobling

Kabler som VGA, S-Video og DVI leverer videosignaler, men gir i motsetning til HDMI-kabler ikke lyd. Da trenger du en egen kabel. På TV-en finnes det som regel phono-kontakter, som tar inn lydsignalet for venstre og høyre høyttaler. 

For å benytte disse trenger du en kabel med overgang fra minijack til phono-kontakt. Du kan også koble lyd fra PC- til TV-en med riktig overgang.

For beste opplevelse, sikre god tilkobling

Endelig har du bilde på TV-en. Men har du god nok båndbredde til å unngå lugging og andre problemer med streamingen?

Hastigheten i bredbåndet har mye å si for å sikre godt bilde og jevn innlasting av innhold. Sjekk din hastighet på Mine sider - kanskje tiden er inne for en oppgradering?

Trenger du litt hjelp?

Ønsker du hjelp med å sette opp tilkoblingen? Telenoreksperten hjelper deg med alle tekniske problemer relatert til data og mobil, og tilbyr kyndig hjelp over telefonen. 

De kan til og med fjernstyre PC-en din mens du tar deg en kaffekopp. Prisen er 26 kroner per minutt, med makspris på 598,-. Løser de ikke problemet, betaler du ingenting.

FAKTA

Våre bredbåndsabonnement

  • Bredbånd 40/10 - høyeste hastighet
  • Bredbånd 25/5 - laste ned store filer
  • Bredbånd 16 - når flere deler nettet
  • Bredbånd 5 - se nett-TV, laste musikk
  • Bredbånd 2 -  enkel nettbruk