Er du en nybegynner på smarttelefon eller nettbrett?

Her kan du gå på minikurs for nettbrett og smarttelefon – helt gratis!


I dag bruker vi mobiltelefonen til mye mer enn kun SMS og samtaler. Stadig flere skaffer seg også et nettbrett. 

På smarttelefonen og nettbrettet kan du gjøre det meste; fotografere, dele bildene med andre, sjekke vær, lese aviser, planlegge reiser og andre hverdagslige gjøremål. Det er også hyggelig å holde kontakten med familie og venner gjennom sosiale medier og videosamtaler.

Er du nybegynner på nett hjelper Telenor deg med å bli kjent med alle disse mulighetene – helt gratis!

Gratis internett-kurs for alle

I forbindelse med den overordnede ambisjonen, «Internett for alle», arrangerer Telenor nemlig gratis internett-kurs rundt i hele Norge. Kurset er åpent for alle. Det passer perfekt dersom du er nybegynner på nett eller bare så vidt har kommet i gang, men fremdeles har mange spørsmål og ting du lurer på.  

Ambisjonen er å bygge en digital fremtid for så mange som mulig, og siden oppstarten i fjor høst har Telenor holdt til sammen nærmere 100 internett-kurs. 

- Kurset egner seg både for nybegynnere og de som er litt øvet. Hensikten er å gi inspirasjon og kunnskap om hva nettbrett og smarttelefon kan brukes til, og å trygge deltakerne i bruk gjennom egentrening, veiledning og gode tips, sier leder for Telenors Internett for alle program, Lars Bakken.

- Et typisk kurs har 15 deltagere og fire til fem hjelpere som gir individuell veiledning under kurset. Vi har deltagere i 40- og 50-årene og oppover, med overvekt av «godt voksne», sier han.

Praktiske oppgaver

Kurset, som varer i tre timer, inneholder en felles presentasjonsdel og en «tren-selv» del. I forkant kan det være greit at deltakerne forbereder seg ved å ta med alle brukernavn og passord tilknyttet utstyret og tilhørende tjenester som e-post, bank og andre nettsider.

Internett-kurs

Deltaker Reidun Jacobsen får hjelp til å bruke nettbrett. Foto: Martin Phillip Fjellanger

- Tren-selv-delen, med individuell veiledning, utgjør den viktigste delen av kurset. De som har eget utstyr oppfordres til å ta med seg dette. Men, det er fullt mulig å låne nettbrett dersom du ikke har dette fra før, sier kursholder Benedikte Øygard.

Apper, Facebook og andre nettsider

Ifølge Norsk mediebarometer brukte vi i fjor i gjennomsnitt 1 time og 42 minutter på nettet. I tillegg til nettaviser bruker vi mye av tiden på sosiale medier som Facebook, Instagram, Snapchat og Twitter. Kurset tar derfor for seg internett fra A til Å.

- Typiske temaer som gjennomgås er praktiske apper og nedlastning av disse, tilkobling på nett, kamera – ta bilder, lagre og dele, kjøp av billetter på nett og praktiske tjenester på reise. Vi ser også på Facebook og andre tjenester som gjør det enklere å holde kontakt med venner og familie, sier Øygard.

Hun forteller at det legges opp til en uformell stemning med stor takhøyde for å stille spørsmål om det man måtte lure på når det gjelder nettbrett, smarttelefoni og tilhørende tjenester. 

«Internett for alle» - delta i samfunnet

Prosjektet «Internett for alle» legger til rette for at alle, også nye brukergrupper, skal lære seg å utnytte mulighetene som ligger i smarttelefoner, nettbrett og mobile datatjenester. 

- Vi ønsker å inspirere og vise folk alle de mulighetene som finnes der ute, sier Bakken.  

Ved å gjøre mobile datatjenester mer oversiktlig, og ikke minst hjelpe nye brukere i gang med smarttelefoner og nettbrett, håper Telenor at enda flere kommer seg på nettet.

- Å beherske en smarttelefon eller nettbrett vil for mange innebære å være mer oppdatert og deltakende i samfunnet. Gjøremål i hverdagen bli enklere, og det er lettere å holde god kontakt med venner og familie, sier han.