Smak av sommer - nydelig suppe av rabarbra

Rabarbrasuppe smaker like godt kald som varm.
suppe


Har du mye rabarbra i hagen som bare ber om å bli spist? 

Gå ut i hagen og plukk med deg en kvast. Den supersunne grønnsaken er nemlig aller best i disse dager. Ikke bare egner den seg veldig godt til desserter og andre matretter, rabarbra har også en rekke positive helsefordeler. Den inneholder både A-, B- og C-vitaminer, i tillegg til mineraler som kalsium, kalium og magnesium. 

Imponer venner og familie med en nydelig rabarbrasuppe. Det er både enkelt og raskt å lage.

Det lille ekstra

Matredaktør i Matprat, Ann-Christin Bru avslører at hun har et triks som gir suppen det lille ekstra og som gjestene dine vil elske.

- Bruk litt jordbær i rabarbrasuppen, da får du garantert en nydelig rosafarge på suppen. 

Hun forteller også at rabarbraen bør høstes og brukers før Sankthans, litt avhengig av hvor du bor. 

- Utover sommeren blir stenglene tykke, trevlete og smaker ikke like godt. Du kan gjerne fryse ned rabarbra, men bruk den fersk så lenge du kan. Stilkene skal være friske og sprø i både farge og konsistens, så unngå slappe og inntørkede rabarbrastilker, sier Bru.

Har du mye rabarbra i hagen kan du lage opp større mengder rabarbrasuppe og fryse ned. Da kan du enkelt tine den opp når du blir fysen på noe søtt og godt. 

Rabarbrasuppe - dette trenger du:

250 g rabarbra

1 l vann

200 g sukker

1 ½ ss potetmel

Slik gjør du det:

1. Vask og skrell rabarbraen. Kok rabarbra i biter, vann og sukker til rabarbraen begynner å gå i stykker, ca. 5-10 minutter.

2. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann til en jevn grøt og hell det i væsken i en tynn stråle, mens du rører godt. Kok opp. 

Avkjøles i kjøleskapet. 

Servering

Rabarbrasuppe er en søt suppe som serveres til dessert. Planten i seg selv er temmelig sur og trenger noe søtt, så server gjerne suppen med vaniljeis eller pisket krem. Suppen kan serveres både varm eller kald. Det beste er at den smaker like nydelig på varme sommerdager som kalde vinterkvelder!

Pynt gjerne med sitronmelisse eller mynte. Serveres med døsig sommerstemning, en dose ferielatskap og kanskje en liten kopp espresso.

Dersom du ikke eier en rabarbraplante trenger du ikke droppe det fra menyen. De fleste dagligvareforretninger har nemlig rabarbra i grønnsaksavdelingen, så her er det bare å ta beina fatt og stikke innom nærmeste butikk.

Velbekomme!