Disse SMS-appene gjør Android-telefonen din bedre

Bytt standard-app for meldinger, og få tilgang på flere funksjoner i samtalene dine.
Bytt standardapp for SMS på Android

Det er selvsagt ingenting i veien med å bruke standard-appen for meldinger som følger med Android-telefonen din.

Det er likevel flere grunner til at du kunne ønske å bytte. Det kan gi flere tilpasningsmuligheter, eller la deg samle alle samtalene dine i én enkelt app.

Mange av meldingsappene til Android har til felles at det er enkelt lese og svare på meldinger uten å avbryte det du holder på med.

Akkurat som hos iPhone er det også slutt på at meldinger handler bare om tekst. Du kan lett sende bilder, animasjoner, lydklipp eller posisjonen der du befinner deg – for å nevne noe.

Her er noen av alternativene dine:

Du kan bruke Messenger som SMS-app

Messenger-appen til Facebook er en av valgene du har - også om du ikke er Facebook-bruker.

  • Messenger fra Facebook: Hvis du allerede chatter med venner og kolleger på Facebook og bruker Messenger-appen på telefonen, kan du vurdere å bruke denne også til SMS. Som ellers i appen dukker meldingene opp som små snakkebobler, som kan ligge over andre apper for enkel tilgang. Kan brukes også uten en Facebook-konto.
  • Meldingsapp fra Google: Brukere av Android versjon 6.0 eller høyere kan bruke Googles egen, nye Messenger-app. Eller simpelthen «Meldingsapp», som den heter på norsk. Denne har lekker, stilren design og svært god brukervennlighet.
  • Hangouts fra Google: Denne er nok også mest praktisk hvis du allerede bruker Hangouts på datamaskinen, for eksempel i jobbsammenheng. Så får du samtalene dine på ett sted.
  • Textra: Vil du ha en rendyrket meldingsapp, er dette et populært valg. Den kan tilpasses akkurat slik du vil ha den, og den er lite inntrengende – du kan enkelt se og svare på meldinger uten å måtte åpne selve appen. I motsetning til de andre eksemplene her, må du betale noen kroner for fullversjonen av Textra.

For å bruke hvilken som helst av disse som meldingsapp, kan du stort sett rett og slett åpne den – og så vil du få spørsmål om du ønsker å bruke den som standard.

Alternativt går du til Innstillinger > Apper > Standardapper. Trykk på Meldingsapp og velg den du ønsker fra listen.

Slik bytter du SMS-app

Som du ser, kan du her også endre standardapper for anrop, nettleser og andre funksjoner.

NB: Merk at når du bytter standardapp, kan det bety at noen funksjoner fra telefonprodusenten slutter å virke. Slik som at den gir varsler til smartklokker eller «snakker» med andre apper.

Populært på Online.no nå: