Android-appen som rydder opp på mobilen din

Slik kan Files Go fra Google hjelpe deg med å organisere filene dine.
Files Go rydder opp på Android-mobilen din

Google-appen Files Go er et nytt verktøy som gjør det lekende lett å organisere og slette innhold på mobilen din. Appen lar deg også sende- og motta filer med andre Android-enheter, tilsvarende AirDrop-funksjonen på iPhone.

De som testet Files Go i forkant av lanseringen før jul, skal i gjennomsnitt ha frigjort hele 1 GB lagringsplass på mobilen sin i løpet av den første måneden.

Smart assistent

Lagringsoversikt i Files Go

Det første du ser når du åpner Files Go er hvor mye lagringsplass du har tilgjengelig, og deretter tips til hva du kan slette. Appen sletter ingenting uten din tillatelse, men gjør det svært enkelt å luke ut alt du ikke trenger.

Det er to hovedvinduer i Files Go: Lagring, og Filer.

Under Lagring ser du med en gang hvor mye plass du har ledig, både i internminnet og eventuelt på et microSD-kort. Nedenfor følger en rekke alternativer for å frigjøre plass.

Appen vil blant annet identifisere filer og programmer den tror du ikke trenger, for eksempel duplikater, ubrukte apper og mellomlagret data, eller bilder og GIF-er som er lagret fra chatteprogrammer – og foreslå å slette dem.

Du får selvsagt selv velge hva du ønsker å beholde, og hva du vil bli kvitt. Det er bare å huke av det du vil slette. Eller du kan slette alt, dersom appens forslag er riktige – noe de ofte er.

Ønsker du flere tips til hvordan du kan få mer ledig plass på mobilen?

Overfør og organiser filene dine

Det andre vinduet i appen, Filer, gjør det enkelt å finne det du leter etter, eller å overføre data til og fra andre enheter.

Gjennom appen kan du opprette en lokal Wi-Fi-sone som en annen enhet kan koble seg til (begge parter på ha appen). Når enhetene er sammenkoblet, kan du både sende og motta filer svært kjapt – uten at dere trenger å være koblet til internett eller bruke mobildata.

Appen gjør det lett å finne innholdet ditt, blant annet fordi den bruker filtre i stedet for mapper. Det betyr at for eksempel alle videoer samles på ett sted, uavhengig av hvor du opprinnelig har lagret dem.

Allerede innebygget i andre apper

Noe av det du får med Files Go, finnes allerede i andre Google-apper – slik som Google Foto.

Ved hjelp av bildegjenkjenningsverktøy vil Foto-appen foreslå å rydde opp i skjermbilder, eller motiver den gjenkjenner som kvitteringer og dokumenter – altså bilder du sannsynligvis bare tok for å huske på noe, og som du ikke trenger å beholde i albumet for evig og alltid.

Trenger du flere tips, sjekk ut disse fem stegene for hvordan du kan frigjøre plass på Android

Andre smarte tips og triks til Android: