Søk
Meny

Motorola Razr: «Klappen» vender tilbake

Foto: Motorola

Foto: Motorola

Den gammel retrokjenningen har fått en toppmoderne ansiktsløftning – med bøyelig skjerm!

Motorola er klare med en splitter ny mobiltelefon – Razr.

Du kjenner kanskje igjen navnet? Razr-mobilene, som kunne klappes sammen til halve størrelsen, var på høyden på starten av 2000-tallet. At den ble brukt i populære filmer og tv-serier som «Entourage», «Lost» og «The Devil Wears Prada», forsterket bare mobilens image som et statussymbol.

2019-versjonen er tro mot originalens formfaktor: Razr er en klapptelefon ... nå bare med en bøyelig skjerm som dekker hele innsiden!

Ingen «brettekant»

Motorola gjør altså noe av det samme som Samsung og deres Galaxy Fold, som ble slupper for kort tid siden. Men i stedet for at du bretter mobilen som en bok, slik som Galaxy Fold, åpnes og lukkes Razr som et muslingskjell.

Perlen på innsiden er en 6,2 tommer stor OLED-skjerm med sideforholdet 21:9 – et kinoaktig format som i dag først og fremst er å finne i de nyeste Sony Xperia-mobilene. Ifølge The Verge, som har fått prøve nye Razr, er det ingen synlig skjøt der skjermen brettes.

Sammenbrettet går de to halvdelene kant i kant, og på utsiden sitter en mindre skjerm på 2,7 tommer. Denne viser varsler og lar deg styre musikkavspilling. I tillegg kan du ta selfie-bilder med hovedkameraet, som sitter under utsideskjermen.

Motorola Razr blir tilgjengelig i utvalgte europeiske markeder i januar 2020, men en lansering her til lands er foreløpig ikke kjent. Mens vi venter i spenning finner du et stort utvalg av andre svært gode mobiler i Telenors nettbutikk.

Når Motorola Razr er lukket kan skjermen på utsiden blant annet brukes til å ta selfier med hovedkameraet – som nå peker rett mot deg. Foto: Motorola

Når Motorola Razr er lukket kan skjermen på utsiden blant annet brukes til å ta selfier med hovedkameraet – som nå peker rett mot deg. Foto: Motorola

Håndterlig, men kostbar

Ut ifra det vi har lest, virker Razr å være en herlig kombinasjon av nostalgi og funksjonalitet. Vi snakker ikke bare gjenbruk av en utdatert formfaktor – klappdesignet gjør at mobilen blir herlig håndterlig i en tid der mange telefoner er for store til å brukes med én hånd.

Det skal sies at Razr 2019 ikke helt når opp til spesifikasjonene andre topptelefoner kan skilte med. Mye av dette skyldes nok at mobilen er veldig tynn – bare 6,9 millimeter når den er brettet ut. Dermed er det ikke altfor mye plass til overs for prosessor, batteri og annet snacks.

Prosessoren er en Qualcomm Snapdragon 710, og Razr kommer med 6 GB RAM og 128 GB internminne. Batterikapasiteten er på 2510 mAh, og mobilen støtter hurtiglading. En 15 wattslader følger med på kjøpet.

Men hva med prisen? Klekkelige 1499 USD ... eller drøye 13 800 norske kroner.