• Slik bruker du treningsappene Samsung Health og Google Fit

Mobilen kan vise fremgangen din – og motivere deg til å gi litt ekstra

Full oversikt over trening og helse.
Slik bruker du treningsappene Samsung Health og Google Fit

Med mobilen kan du spore daglig aktivitet og treningsøkter, loggføre matinntak og søvn, og få detaljerte statistikker over form og fremgang. Alt du trenger er en moderne smarttelefon, og en god app.

Samsung Health og Google Fit

En av de beste helse-appene til Android er Samsung Health. Den er forhåndsinstallert på Samsungs egne mobiler, og kan lastes ned gratis til andre merker fra Google Play-butikken. Et alternativ, som kommer forhåndsinstallert på noen mobiler, er Google Fit.

Samsung Health er i vår erfaring den mest presise av appene, og har litt fler funksjoner – som puls- og stressmåling, ernæringslogg og helseveiledning.

Begge kan synkroniseres med andre apper og tjenester (for eksempel Strava), eller enheter (for eksempel Samsung Gear Fit) for enda bedre målinger og flere muligheter.

Mål stressnivå med Samsung Health

Mange mobiler har en sensor som kan brukes som pulsmåler, og i Samsung Health kan du måle pulsen i ulike situasjoner og sinnsstemninger for å loggføre ditt stressnivå. Appen kan også blant annet telle antall skritt gjennom dagen, spore treningsøkter, og hjelpe deg med å loggføre måltider, koffein og søvn.

Sett deg mål, og følg med på fremgangen

En del sentrale funksjoner er felles, uansett app:

  • De kan kjøre i bakgrunnen, og passivt måle skrittene dine gjennom dagen. Du kan sette deg et mål om for eksempel 6 000 eller 10 000 skritt, og få et varsel når målet er nådd
  • Du kan aktivt loggføre en aktivitet eller treningsøkt. Velg type aktivitet, og følg med på statistikker som hastighet, tempo, rute og stigning underveis. Du kan også få sekunderinger (som snittfart og distanse) på øret
  • Se detaljerte statistikker over form og fremgang etter treningen, og konkurrer mot seg selv og venner
Sykkeltur logget med Samsung Health

Kjapp sykkeltur logget med Samsung Health. Her kjørte vi med sekunderinger på øret og fikk høre blant annet tid og snittfart hver kilometer. Etter turen får du detaljerte statistikker og grafer, og du kan konkurrere mot dine egne og venners rekorder. Bruker du en smartklokke/armbånd kan du også få data om pulsen underveis.

Slik gjør du:

Sjekk hvilken app du har på mobilen eller last ned en fra Play Butikk-appen.

Når du åpner appen, vil du få en startveiledning, og bli spurt om du vil slå på automatisk sporing av skritt og aktivitet gjennom dagen. For å endre målet ditt, finn menyen som viser antall skritt i dag, og trykk på symbolet øverst i høyre hjørne for å se flere valg.

Skal du trene aktivt og vil spore aktiviteten, er det litt ulikt hvordan du går frem.

  • I Samsung Health har du snarveier på startskjermen for de funksjonene du ønsker. Velg «+ Administerer elementer» og finn aktiviteten du er ute etter. Du kan deretter spore nye økter bare ved å trykke «Start»
  • I Google Play har du et pluss-symbol nede til høyre. Trykk på dette, velg «Start aktiviteten», og velg type. Trykk deretter «Start»
Spor mange aktiviteter i Google Fit

Når du skal trene kan du definere hvilken aktivitet du gjør – alt fra meditasjon, til hoppetau, roing og MMA – og få tilpassede data for treningen. Her i Google Fit.

Populært på Online.no nå: