Slik får du Android-telefonen til å sikkerhetskopiere seg selv

Med disse enkle stegene er alle kontakter, bilder, innstillinger og preferanser trygt lagret i nettskyen.
Slik tar du sikkerhetskopi av Android-telefonen din

Holder du også din Google-konto synkronisert med nettskyen, er det lett som en lek å hente frem igjen dine egne innstillinger, kontakter og personlige tilpasninger når du må gjenopprette mobilen – eller til og med når du kjøper en ny. 

Her er en guide til å holde innholdet på din Android-mobil trygt og tilgjengelig:

Vær logget på

Android leveres av Google. Hvis du holder telefonen synkronisert med din Google-konto, er det smertefritt å oppdatere eller bytte ut telefonen.

Bare logg inn igjen med samme bruker, og så venter alle dine kontakter, apper og preferanser på deg. På samme måte kan du koble sammen en rekke andre apper og tjenester med skyen. 

For å se hvilke apper og konti som synkroniseres mellom telefonen og skyen, gå til Innstillinger, og bla ned til Kontoer. Her kan du administrere de enkelte tjenestene, og aktivere eller deaktivere automatisk synkronisering. 

Vær obs på at å synkronisere Google-kontoen ikke er det samme som å sikkerhetskopiere bilder og video. For at alle minnene dine skal bevares, må du huske på å selv sørge for dette – vi forklarer hvordan nedenfor.

Slik velger du kontoer

Ha bilder og video i skyen

Også bilder og video kan automatisk synkroniseres med skyen. Dette er den enkleste og tryggeste måten å sikkerhetskopiere dem på – fordi det skjer selv når ordet «sikkerhetskopi» ikke har streifet tankene på månedsvis. 

Dette er imidlertid noe du selv må gå inn og aktivere, enten med Min Sky fra Telenor eller en tilsvarende tjeneste. 

  • For å komme i gang, last ned gratisappen Min Sky
  • Her vil du bli bedt om å logge inn, og du får deretter valget: «Last opp alle gamle bilder og videoer fra denne enheten til Min Sky»
  • Velger du ja, vil også innholdet som allerede ligger på telefonen bli sikkerhetskopiert
  • Nye bilder og videoer blir deretter lastet opp etter hvert som du tar dem
  • Uansett hva som skjer med telefonen ligger de trygt i skyen. Du kan når som helst finne dem igjen på en annen enhet, simpelthen ved å logge inn med samme bruker
Lagre bilde med Min Sky

På samme måte kan du synkronisere minnene dine med nettskyen til Google, gjennom appen Google Foto

Når du har installert og åpnet denne, finner du et meny-ikon øverst til venstre. Klikk her, bla ned til Innstillinger, og velg deretter Sikkerhetskopiér og synkroniser for å administrere synkroniseringen. 

Merk at disse tjenestene som standard synkroniserer kun når du er tilkoblet et WiFi-nettverk. Ekstra kostnader kan påløpe dersom du velger å synkronisere på mobilnettet. 

Telenor-abonnementene FRIHET og UNG gir ubegrenset lagring i skyen. Google gir også gratis, ubegrenset lagring i høy kvalitet, men hvis du vil ha helt ukomprimerte filer kan du etter hvert måtte kjøpe mer lagringsplass. 

NB: Du kan også kopiere alt innhold på telefonen til en datamaskin manuelt, ved å koble dem sammen med en USB-kabel. 

Husk å tilbakestille ved telefonbytte!

Skal du selge eller bytte inn telefonen din, bør du slette alt innholdet slik at ikke familiebilder eller passord havner i gale hender

Når du er trygg på at du har tatt vare på alt du ønsker fra telefonen, kan du lese vår guide for å tilbakestille den til fabrikkinnstillingene.

Populært på Online.no nå: