Pollenallergiker?

Her er appene som hjelper deg.
Jente med lommetørkle

Foto: ©2016 iStockphoto LP

Nesen renner, øynene klør og nyseanfallene kommer tett. Ingen tvil, pollensesongen er i full gang. Blomstringen er vakker, men skaper trøbbel for nærmere en million nordmenn. Det er likevel hjelp å få. Visste du at det finnes flere apper for deg med allergi?

NAAFs pollenvarsel

Pollenvarsel

Norges Astma- og Allergiforbund står bak appen «Pollenvarsel» som gir deg daglig oppdatert oversikt over pollenspredning i hele landet.

Er du allergisk mot or, hassel, bjørk, salix eller burot, anbefaler vi deg å sjekke denne. Pollenvarsel gir deg tilgang til tjenester som push-varsel og nyhetsmeldinger om kraftig pollenspredning i det området du befinner deg. Med denne vi det bli enklere å planlegge innkjøp av nesespray og allergimedisin, eller rett og slett unngå steder der pollenspredningen er på sitt mest intense.

Egen varsel-app for Android

Pollenvarsel Android

Det er ikke bare Norges Astma- og Allergiforbund som har app kalt Pollenvarsel.

Denne Andriodversjonen er gratis og gir deg oppdatert informasjon på pollenspredningen der du er.

Appen fungerer på Android 2.1 og oppover, både på telefoner og nettbrett.

Apotek 1

Hjelp fra apoteket

Er du i ferd med å gå tom for allergimedisiner, kan det være greit å vite hvor du finner nærmeste apotek. Appen fra Apotek 1 gir deg de seneste pollenvarslene, i tillegg til at den gir deg en oversikt over utsalgssteder. Her finner du informasjon og gode råd om medisiner, helse og velvære. Appen er utviklet for både Android og iPhone.

Pollenallergi på nett

Det er hjelp å få på nett også. Astma- og Allergiforbundet har en nettside med daglige oppdaterte varsler. Klikk deg inn på pollenvarslingen.no, så får du full oversikt over pollenspredningen over hele landet.

Her er tips til andre gode sider du kan gå inn på for å få mer informasjon og nyttige råd om allergier og pollen:

Populært på Online.no nå: