Søk
Meny

Dette er appene du trenger i høst

kvinne bruker mobil i skogen om høsten

Vi har samlet 9 apper som gir bedre flyt og orden i en hektisk hverdag.

Like sikkert som at meteorologene sender nedbør din vei, er det et sikkert høsttegn at mange vil tilbringe noe mer tid innendørs. Ofte har jo disse to tingene også en sammenheng – og sammenheng er det også mellom å være innendørs og å benytte digitale tjenester.

Men i det digitale havet av apper vi har å surfe i kan det være utfordrende å finne de beste og mest nyttige appene. Derfor har vi valgt ut et knippe apper vi tror kan bli blant høstens mest populære, og som også tilbyr best funksjonalitet for å både kickstarte oppstarten i jobb etter ferien, få deg gjennom høsten og hjelpe deg i hverdagen generelt.

1. Se Hvem – Beskytt deg mot svindel og spam

En annen nyttig tjeneste fra Telenor er appen Se Hvem, som kan varsle deg om en innkommende telefonsamtale er svindel eller spam. Appen lar deg også få se hvem som skjuler seg bak et telefonnummer som ringer, synkronisere kontaktene dine, samt at du kan reservere deg mot telefonsalg.

Appen tilbyr også en reiseguide, der du blant annet finner valutakalkulator, informasjon om reiserestriksjoner, kontaktinformasjon til ambassade og viktige nødnummer i landet du befinner deg i. Så om du skal på en aldri så liten høstferie kan dette fort bli en kjekk reisekompanjong. Se Hvem er inkludert i alle Telenors mobilabonnement for privatkunder.

Full kontroll over ukjente numre med Se Hvem >

2. Calm – Få ro i hverdagen

kvinne ligger med calm-appen i senga

Bilde: Calm

Høsten kan ofte være hektisk med jobb og gjøremål, og å finne ro i hverdagen kan fort bli utfordrende. Og om du sliter med nettopp å finne roen mellom slagene, kan en app som Calm fort være løsningen. Calm er en app som hjelper deg med å sovne, meditere og slappe av.

Her finner du både kurs fra mindfulness-eksperter, beroligende naturvideoer og videoer som hjelper deg med å gjennomføre avslappende og behagelige øvelser som får kroppen til å slappe av. Det er også en stor mengde eksklusiv, avslappende musikk å velge mellom.

3. Allbok

Allbok er en tjeneste for utlån av e-bøker og lydbøker, og støtter Nasjonalbibliotekets anbefalte lisensmodell. Alt du trenger å gjøre for å bruke tjenesten er å ha et gratis medlemskap hos et stort bibliotek, for eksempel Deichman, og registrere en bruker.

Høsten er jo tross alt den beste tiden for å dykke ned i havet av bøker som finnes der ute, og med Allbok trenger du heller ikke trosse høstregn for å finne favorittboka di. Alt du trenger er å sette deg i sofakroken, finne en kopp med noe varmt å drikke og starte på neste kapittel.

4. Ruter og Kolumbus – Gjør det enkelt å komme seg rundt

illustrasjon av ulike skjermbilder i ruter-appen

Bilde: Ruter

Om du først skal ut på tur i høst, er det smart å vite om de nyeste og beste transportmidlene. Og i høst har Ruter rabatterte enkeltbilletter i Oslo-regionen, mens Kolumbus i Stavanger-regionen har helt gratis transport (så lenge du bor der).

Begge har apper der du kan se både reiseruter og billetter, og et bredt tilbud av busser og andre transportmuligheter. Så om du ønsker å reise litt rimeligere og mer miljøvennlig, kan du la bilen stå og legge ut på ditt neste høsteventyr med disse kollektivtjenestene.

5. BankID-appen – Sikrer sikker innlogging

Du har sikkert fått med deg at BankID på mobil har blitt erstattet av en ny app? Det er altså ikke lenger mulig å opprette nye brukere for BankID på mobil, og det er lurt å komme i gang med den nye BankID-appen så fort som mulig – om du ikke allerede har gjort det.

Appen har også flere fordeler, som eksempelvis mer moderne design, bedre sikkerhetssystemer og enklere oppsett.

BankID-appen brukes av nesten 100 banker i Norge, men SpareBank1 eller Nordea har en egen kodeapp for deres tjenester. Disse fungerer på samme måte som BankID-appen.

hånd holder mobil med den nye bankid-appen

Bilde: BankID

6. Middagstipseren – Hverdagskokkens beste venn?

En av de evige utfordringene ved å være nordmann i vår moderne samtid er det å finne ut av hva man skal lage til middag. Det skal jo helst både smake godt, være litt spennende og sunt … og helst ikke ta timevis å lage eller finne på. Kjenner du deg igjen i dilemmaet? Da kan Middagstipseren bli din nye bestevenn denne høsten!

Middagstipseren er en app som har tusenvis av oppskrifter fra mange ulike matnettsider, og som foreslår retter for hele uka basert på dine preferanser, allergier og behov. Appen lager også handlelister, som dessuten justeres etter tilbud i alle de store matvarekjedene.

7. Min Sky – Enkel og sikker skylagring

Det blir stadig vanligere å lagre data i skyen, i stedet for på harddisker og minnebrikker i hus og hjem – og om du først skal velge en skytjeneste er Min Sky et utmerket valg. Med Telenors skytjeneste får du ubegrenset lagring av bilder, både fra telefonen og andre enheter. 

Dette gjelder også resten av familien, så med Min Sky har det aldri vært enklere og mer lettvint å dele og ta vare på gode minner. Du kan også redigere bilder direkte i skytjenesten, og alt er selvsagt sikret med kryptering og sikker innlogging.

Kom i gang med ubegrenset lagring i Min Sky >

8. Kupp – Se hvor du kan spare penger

Kuponger og tilbudsaviser er en god måte å få litt mer for pengene – noe som kommer godt med i anstrengte økonomiske tider. Men det kan fort bli mye rot når tilbudsavisene og kupongene ligger i fem-seks forskjellige apper – eller fysisk slenger rundt i sekken og veska. Kan ikke alt bare samles i en flunkende ny og moderne app!

Kupp gjør nettopp dette. Appen gir deg et kart over alle butikkene med tilbud innen en fem kilometer radius fra deg. Du kan også søke etter spesifikke tilbud, og få oversikt over alle butikker som har kampanjer på akkurat det du ser etter akkurat nå.

9. T-We App – TV når og hvor du vil

Det er veldig lurt å laste ned og bruke apper som gjør deg tryggere og hjelper deg med praktiske ting i hverdagen – men livet handler ikke bare om kontroll og trygghet. Hva med litt underholdning når høstmørket senker seg?

Med T-We fra Telenor kan du sette sammen din egen pakke med TV- og strømmetjenester, og med T-We-appen på mobil, nettbrett og Apple TV får du tilgang til all underholdning overalt – enten du er hjemme, på hytta eller på ferie i Europa. Du kan helt enkelt ta med deg underholdningen der du er.

Ha en riktig applevelsesrik høst!