På langtur med bilen i sommer?

Slik finner du den billigste bensinen.
Bensinpumpe

Foto: Getty Images/iStock LP ©2016

Prisforskjellene på drivstoff kan variere stort fra en bensinstasjon til en annen. Er du blant dem som sitter mye i bil, kan det derfor være vel verdt å følge med på prisene. 

BensinPris Logo

Den norskutviklede appen «BensinPris» hjelper deg med nettopp det. Her får du enkelt en oppdatert oversikt over den billigste bensinen i Norge, eller i nærheten av der du er. Appen har lagt inn over 1.900 stasjoner, noe som etter utviklernes eget sigende vil si over 95% av bensinstasjonene rundt om i landet. Vær oppmerksom på at den koster 44 kroner i App Store, mens den foreløpig er gratis for Andriod-brukere.

Felles dugnad

Bensinpriser endres hyppig. Derfor er hele konseptet basert på hjelp fra brukerne. Som bruker av appen oppfordres du sterkt til selv å registrere pris på bensinstasjoner der du er. Påliteligheten på prisene er derfor avhengig av hvor aktive brukerne har vært. 

BensinPris Skjermdump

Bilde 1: Menyen i appen er enkel. Du kan se stasjoner i nærheten, se hvor du finner Norges billigste bensin og lage deg din egen favorittliste.
Bilde 2: Appen viser deg når prisen ble registrert. Er det gått lang tid, må du kanskje belage deg på at prisbildet har endret seg litt.
Bilde 3: For å registrere en pris, går du inn på en bestemt bensinstasjon, trykk på «Legg inn pris», og registrer den riktige prisen.

Bli varslet

BensinPris legger også opp til at du kan bli varslet dersom prisen går ned på en av dine favorittstasjoner. Vær imidlertid oppmerksom på at dette koster ekstra. Prisvarsling for en måned koster 11 kroner, mens det koster 44 kroner for seks, og 55 kroner for 12 måneder. 

Appen har også en egen konkurransemodul der du som registrert bruker blir belønnet med bonuspoeng for å legge inn priser på drivstoff. Denne krever at du gir tilgang til Facebook og Twitter, og kan ifølge enkelte brukeres anbefalinger, virke litt masete.

Populært på Online.no nå: