Nordmenn elsker denne appen

Du gjetter aldri hvilken det er.
Bilkø

Foto: ©2015 iStockphoto LP

Lurer du på når det er tid for neste EU-kontroll? Hvorfor ikke la appen «Bil og henger» gi deg et varsel når det nærmer seg? Appen fra Statens Vegvesen har rett og slett tatt nordmenn med storm.

Politiet og IKEA

Anne Helene Bølstad er webrådgiver i kommunikasjonsstaben i Statens vegvesen og prosjektleder for utviklingen av appen.

- Tilbakemeldingene vi får viser at det stort sett er privatpersoner som bruker appen, sier Bølstad. 

Varsling om kommende EU-kontroll og funksjonen Tilhengerkalkulatoren brukes mest. 

- I tillegg har både politiet og IKEA på Furuset tatt den i bruk. Politiet kom med en henvendelse til oss der de ønsket at appen også ble tilgjengelig i liggende format. Dette gjorde vi, og for politiet har dette blitt et nyttig verktøy for å få kjapp og nøyaktig informasjon om ulike kjøretøy. IKEA på sin side bruker Tilhengerkalkulatoren hver gang de skal låne bort en av sine hengere, forklarer Bølstad.

Vognkort i lomma

Appen gjør det enkelt å ha oversikt over kjøretøy og tilhengere registrert i Norge. Du slår opp registreringsnummeret, og vips så får du informasjon om bilen eller hengeren. Du finner alt fra understellsnummer til mål, vekt, motorvolum og dekkdimensjoner. Veldig enkelt og greit om du ønsker å sjekke kjøretøydata, uten å måtte finne frem vognkortet.

- Appen erstatter ikke vognkortet, som alltid må ligge i bilen. Men man kan likevel si at den er et slags vognkort fordi du har all informasjonen om kjøretøyet i appen. Dette er veldig greit når du for eksempel skal kjøpe deler til bilen, eller om den skal på verksted. Du slipper å huske på å ta med deg det fysiske vognkortet inn, sier Anne Bølstad i Statens Vegvesen.

Tilhengerkalkulator

Bilde av appen

Kanskje du er på flyttefot og må leie en tilhenger? Ikke alltid lett å vite hvor stor henger man har lov til å trekke, eller hvor mye bilen har lov til å dra på for den saks skyld. Spar deg selv for stress og mulige bøter, og klikk deg inn på Tilhengerkalkulatoren. 

Her taster du inn hva slags førerkort du har, og registreringsnummeret på tilhengeren. Da får du kjapt svar på om du kan trekke den aktuelle hengeren med din førerkortklasse, og den aktuelle bilen. Og ikke minst får du informasjon om hvor mye du har lov til å laste på både bil og henger. 

Gratis å laste ned

App-ikon

Selve appen er gratis, men har du behov for ytterligere informasjon om eier eller skyldig årsavgift på kjøretøyet kan du bruke den integrerte SMS-tjenesten til Statens Vegvesen. Vær obs på at denne koster tre kroner for hvert søk.

Populært på Online.no nå: