• De beste appene for bilderedigering

Slik blir mobilbildene dine bedre

Disse bilderedigeringsappene kan (nesten) trylle.
bilderedigering

Med disse appene kan du gjøre mer enn å legge på Instagram-filter.

Aldri har det vært så lett å ta gode bilder med mobilen. De innebygde kameraene og den tilhørende softwaren utvikles stadig. Likevel vrimler det av bilderedigeringsapper som skal forbedre bildene dine ytterligere. Vi har funnet 5 nyttige apper som står ut i mylderet.

Leonardo

Leonardo app logo

Den mest avanserte av alle apper for bilderedigering. Denne passer for deg som vil redigere bilder på mobilen uten å savne kvaliteten fra tyngre programvare. Her får du nyansert kontroll over alle parametre. Fargekorrigering, fargetone og layers. Med Leonardo får du profesjonelle fotoverktøy fullt på høyde med det Photoshop kan tilby.

Leonardo skjermdumper

Leonardo lar deg bl.a. maske ut elementer i bildet og legge dem inn i andre motiver. Med denne bilderedigeringsappen har du et fullverdig fotoredigerings-studio i lomma.

Prisma

Prisma app logo

Dette er den beste filter-appen. Ingen kan måle seg i utvalg og kvalitet på de ulike filtrene du kan kjøre motivet ditt gjennom. I tillegg lar Prisma deg splitte skjermen slik at du kan se hvordan motivet ditt ser ut før og etter bildebehandlingen.

Prisma skjerdumper

Prisma er bilderedigeringsappen som har de mest stilfulle filtrene. En stor fordel er split-funksjonen (oppe i høyre hjørne) som lar deg jobbe opp mot originalbildet hele tiden. Noen av filtrene gjenskaper stilgrep som mosaikk, etteraper utvalgte kunstneres særpreg.

PicLab HD

Piclab app logo

Dette er en leken app for å kombinere foto og illustrasjon på en kreativ måte. Appen gir deg et godt utvalg stilarter og fonter du kan justere og skru på til du er fornøyd med farger og design. PicLab HD er på en måte en meme-maker, bare mye mer sofistikert enn de fleste andre.

PicLab skjermdumper

Den bilderedigeringsappen du må ha hvis du liker å blande tekst, illustrasjon og foto er PicLab HD. Den er også ypperlig for deg som vil by på en meme i ny og ne.

AfterFocus

Afterfocus app logo

Navnet avslører hovedfunksjonen med denne appen. Den lar deg altså sette fokuset i bildet etter at det er tatt. AfterFocus er utrolig intuitiv og enkel i bruk. Smartfunksjonen lar deg enkelt markere hva du vil ha i fokus, og du får et stilfullt resultat umiddelbart. Med denne appen blir bildene dine pene og ryddige uten at du trenger å bruke all verdens tid på redigering.

Afterfocus skjermdumper

AfterFocus er en befriende enkel, men overraskende effektiv app for bilderedigering. Verktøyene er svært intuitive og lar deg velge hva bildets primære fortelling skal være.

Google PhotoScan

Google photoscan app logo

Google PhotoScan er den beste appen for å digitalisere gamle bilder. Den er enkel i bruk og det beste av alt er at du ikke trenger noe annet utstyr. Med sin brukervennlige utforming og tydelige funksjonalitet går det overraskende fort å scanne bildene rett inn på kamerarullen i telefonen.

Google PhotoScan skjermdumper

Den gamle esken med analoge bilder kan snart være en saga blott. Denne bilderedigeringsappen veileder deg gjennom en enkel prosess hvor du scanner printede bilder. Appen legger fire hvite prikker på motivet ditt. Alt du gjør er å føre sirkelen rundt hver av prikkene, så får du en scanning med høy oppløsning av det gamle bildet ditt.

Den første av alle apper for bilderedigering

Flere og flere av funksjonene i de ulike appene dukker fortløpende opp i telefonenes egen software. Den fotointeresserte har altså alt å vinne på å oppgradere til ny telefon jevnlig. Men utviklingen omfatter appene også. Instagram er et godt eksempel på dette. Idag har Instagram et rikt utvalg av forhåndsinnstilte filtre og justeringsmuligheter. Er du nybegynner i fotofikling er Instagram et godt sted å starte. Med over 500 millioner brukere, betraktes appen med rette som en ledende plattform innen sosiale medier.

Populært på Online.no nå: