Derfor ser Snapchat helt annerledes ut

Satser knallhardt på vennene dine.
Derfor er Snapchat blitt ny

Snapchat ruller nå ut sin største oppdatering noensinne, og kommer i en splitter ny drakt.

Joda, du vil fortsatt kunne snappe, chatte, få streaks og se Stories som før. Det som er nytt er designet og hvor du finner de ulike funksjonene. Appen har nemlig fått en total makeover – og ser rett og slett helt annerledes ut.

Last ned Snapchat

Løfter frem vennene dine

Den største forandringen er at vennene dine nå vies mer plass og oppmerksomhet. I motsetning til tidligere skiller nå Snapchat klart mellom kontakten du har med vennene dine – og det innholdet du får fra medier og kommersielle aktører.

Skjermbilder fra nye Snapchat

Den venstre skjermen er nå den store Venner-skjermen. Den dedikeres utelukkende til personlig innhold fra vennene dine – og derfor finner du nå også Stories fra venner og vennegrupper her.

Om du forvirres av dagens navneliste, kan du også glede deg over at hver venn nå får hver sin bitmoji (personlig emoji), som dukker opp ved siden av navnet når dere snapper.

Fortsatt innhold fra medier

Snapchat Discover

Sveiper du derimot til høyre finner du som tidligere Discover-skjermen. Her kan du se alt av innhold fra nyhetsmedier og kommersielle aktører, i tillegg til det Snapchat selv legger ut.

Her vil de mediene og sidene du abonnerer på vises øverst, mens de som du anbefales å titte på kommer rett under.

Om du ennå ikke har fått nye Snapchat på telefonen din, kan du forvente at det skjer veldig snart – og forhåpentligvis innen utgangen av 2017.

Snappere er blitt hørt

Den store oppdateringen er først og fremst ikke Snapchats idé – men brukernes.

Erfarne snappere har lenge klaget over at det sosiale livet på snap blandes inn med nyheter og og reklame, noe som gjør Snap forvirrende å bruke.

Skjermbilder fra nye Snapchat

Selv sier Snapchat at det å viske ut skillet mellom kommersielt innhold og venner har vært et spennende eksperiment, men at det også – dessverre – har bidratt til å formidle og spre fake news.

Her har det skjedd en opprydding, med andre ord.

Dyrker nære relasjoner

Det er ikke tilfeldig at nye Snap kommer på et tidspunkt hvor Snapchat har stagnert – og sliter med å tiltrekke seg nye snappere.

Snapchat har lenge forsøkt å være «anti-Facebook», og med oppdateringen tar også den gule utfordreren et enda lengre steg vekk fra den blå giganten.

Som Snap-sjef Evan Spiegel sier: En stor forskjell mellom Facebook og Snap, er at Snapchat fokuserer på nære relasjoner, mens Facebook hyller nettverk.

Zuckerberg fører folk sammen gjennom spesifikke interesser. Spiegel posisjonerer derimot Snapchat som en mer individuell app for nære venner og familierelasjoner – uavhengig av felles interesser.

Tar opp kampen med Facebook

Dette kommer tydeligere frem gjennom hvordan du ser vennelisten din på Snap, som nå gjøres mer dynamisk.

Dine mest nylige chatter og snapper ligger fortsatt først i vennefeeden (slik at du enkelt kan få streaks, for eksempel), mens «bestevennene» dine – ut ifra Snapchats algoritme – nå vil følge hakk i hæl.

Slik dyrker Snapchat den nære en-til-en-kommunikasjonen, samtidig som de også gjør det enklere å gruppe-snappe gjennom «Group-Story».

Som Spiegel sier i lanseringsvideoen av nye Snap: Sosiale medier er ikke uproblematisk. Derfor vil Snapchat nå splitte det «sosiale» og «medier» i to ulike feeder.

Slik får det sosiale mer albuerom, samtidig som Snapchat fortsatt frir til annonsør og investorer gjennom å «scrolle til høyre».

Så får vi bare se om Facebook lar seg skremme av spøkelset, og ikke minst: Om gamle og nye snapperne endelig blir fornøyde.

Last ned Snapchat

Populært på Online.no nå: