DragonBox Algebra 12+ gjør matte til en lek

Det norske mattespillet er en suksess. Mens ungdommene tror de spiller et vanlig spill, jobber de egentlig med en forenklet form for matematikk.
Dragonbox

I følge Aftenposten anslår mattelærere at en tredjedel av elevene går igjennom grunnskolen uten å kunne løse en ligning. Samtidig har pedagoger i flere tiår jobbet for å få IKT til å lette undervisningen, uten noe ordentlig gjennombrudd.

Norsk mattelærer er utvikler

Dette var norske Jean Baptiste Huynh trøtt på. Han var lærer ved Elvebakken skole, og så at elevene slet med matte. Dermed begynte han å eksperimentere med kombinasjoner av spill og matte for å gi elevene mestringsfølelsen tilbake.

Tanken bak appen er å øke kompetansen til alle i Norge, ikke bare de beste. 

Testet med suksess

Kort fortalt bytter DragonBox Algebra 12+ ut de matematiske elementene i et regnestykke med symboler som drager, sommerfugler og larver. Formelen ser ut til å fungere - appen er testet med suksess.

Lærer Simen Spurkland har introdusert spillet til 160 elever fra 5. til 10.klasse på Vøyenenga skole og ved den norske skolen i Quatar. Han mener DragonBox Algebra 12+ er enklere for elevene å forstå fordi de har visuell erfaring med spill fra før, noe de ikke har med mattestykker.

Matte blir en lek

Appen er faktisk så enkelt lagt opp at en gjennomsnittlig elev kan komme seg gjennom halvparten av ungdomsskolens mattepensum på åtte timer. 

Ved bruk av nettbrettets berøringsskjerm flyttes symboler og kombineres på begge sider av skillet, som fungerer som et likhetstegn i en ligning.

Dragonbox appbilde

Kilde: Aftenposten

”Online-redaksjonen tester og omtaler apper med tanke på funksjonalitet, brukervennlighet og nytte, men Telenor tar ikke ansvar for innholdet i apper fra eksterne leverandører.”