Hva er Instagram?

Instagram handler ikke bare om å legge ut egne skrytebilder og - videoer. Her kan du følge venner, familie, kjendiser eller andre med felles interesser.
Finn ut hva Instagram er

Det er nesten umulig å ikke ha fått med seg ordet Instagram. Men, like lett som ordet suser forbi er det å avfeie det – for det høres avansert ut, og for folk som er langt mer PR-kåte enn deg. Eller?

Nei, dette er virkelig noe for alle som er litt nysgjerrige. Inkludert @telenornorge - nettopp fordi de liker ting som skjer på mobilen.

Følg svigermor eller Aksel Lund Svindal

Instagram er en fin hobby som beriker livet ditt, enten du har lyst til å dele glimt fra ditt eget liv eller lyst til å følge med på andre med felles interesser. Instagram favner alt – her finner du bilder og videoer av samme hunderase som din, moteinspirasjon, familie, venner, de kuleste bilene. Til og med favorittsportsutøveren eller artisten din legger ut bilder og videoer her.

Opprett brukerprofil

Instagram er påfallende lett å lære og bruke. Det første du må gjøre for å komme i gang er å laste ned Instagram til din mobil. Dette gjør du ved å klikke deg inn på ikonet for app-butikken på din mobil. For Android er det Google Play, iPhone – iTunes og Windows – Windows Store.

Deretter får du opp et bilde hvor du får beskjed om å registrere deg. Enkleste måten å gjøre dette på er ved å bruke Facebook-kontoen din, som allerede ligger der som forslag. Det eneste du trenger å skrive da, er et selvvalgt brukernavn og passord. Velger du å ikke bruke den må du fylle inn ditt navn og e-post.

Finn venner

Ønsker du allerede nå å knytte til deg dine venner på Instagram, så kan du enkelt søke de opp via Facebook eller blant dine kontakter på telefonen. Instagram er også så snill at den foreslår interessante alternativer.

Ønsker du heller å følge de med felles interesser, kan du enkelt søke de opp via tagger. Tagger er ordene du mener beskriver det du er interessert i. Som #tennis #puddel #seiling.

Såkalte Hashtags (#) er altså en måte å merke bildene og videoene dine på, men også å beskrive dem. Dette gjør så andre finner det du legger ut. Er det personer med på bildene eller videoene, så skriver du @ foran brukernavnet deres.

Eksperimenter og vis frem

Ønsker du å vise bilder og videoer fra biblioteket ditt på mobilen, kan du velge enten å laste opp og dele de via din Instagram-profil. Herifra kan du også publisere de på andre nettverk, som Facebook, Twitter, Flickr og Tumblr. Alt dette fra smarttelefonen.

Video fungerer på samme måte som bilder

I juni kom Instagram også med videomulighet. Dette fungerer på samme måte som bilder. Du åpner appen, klikker på video-ikonet og filmer. Du kan ta opp minimum tre og maks 15 sekunder. Deretter laster du det opp i det sosiale mediet du vil.