Få full oversikt i terrenget - helt gratis!

Kart på mobilen trenger ikke å medføre ekstra kostnad.
google maps, mobil

Høsten kan fylles med turer på fjellet og i skogen. For mange innebærer det å navigere seg i både kjent og ukjent terreng – og da kan det være hendig med et pålitelig kart i lomma.

Med appen Google Maps får du nettopp dette, uten å måtte irritere deg over ekstra datakostnader når du skal finne turstien.

Følg pilen

Screen 1 Google Maps

Slik ser den blå navigasjonspilen ut. Trykk her for stemmeguide når ruta er planlagt.

I Google Maps kan du plotte inn ønsket destinasjon hvor som helst på kartet, såfremt du har nettilgang for å avgi posisjonen din. Etter å ha spesifisert om du går til fots, kjører bil eller sykler, foreslår appen en rute basert på valgt transportmetode.

Ruta blir markert med en blå strek, og har du aktivert GPS-funksjonen viser den posisjonen din i sanntid. På denne måten kan du hele tiden følge bevegelsene dine på kartet (markert med en blå pil). 

Innebygd i appen er også en stemme som forklarer hvor og når du skal ta av til høyre, venstre eller snu rundt – slik at du får oversikt selv om mobilen ligger i lomma. Aktiver denne ved å klikke på den blå pilen i skjermen når ruten er lagt.

Gratis kart

Med gratis kart menes muligheten til å laste ned ønskede kart på forhånd, slik at du slipper å bruke data mens du er på farta. Dette er også kjekt om du befinner deg på et sted med dårlig dekning.

For å laste ned deler av kartet før avreise (for eksempel over hjemmenettverket), søker du først opp ønsket kartområde. 

Etter å ha søkt opp området, skriver du ”OK maps” i søkefeltet for å lagre utsnittet. Får du en feilmelding, må du zoome inn enda litt til – det er nemlig begrenset hvor store områder som kan lagres.

Tilgjengelig for alle

Offline-kart har vært tilgjengelig for Android-brukere en stund nå, men med den nye oppdateringen får også iOS-brukere (iPhone, iPad) samme mulighet.

Har du ikke oppdatert appen allerede, trykk deg inn i Google Play eller App Store. Naviger til fanen med oversikt over nedlastede apper og trykk ”Oppdater alle”.


God tur!