Apper for grønne fingre

Kast blomsterleksikonet. Du finner det du trenger på mobilen.
Hageapper kan erstatte det gamle hageleksikonet

Fine apper gjør utearbeidet til en lek.

Det er vår, og det klør i plantefingrene våre. Her er appene som hjelper deg å imponere naboen.

Hagen din

Hagen din er en norskutviklet app

Bak denne norske appen står gartner og fagtekniker Bjørg Slettvold fra Bærum. Hun utviklet appen da hun i godt voksen alder tok etterutdanning som gartner.

- I min jobb som gartner og hageplanlegger får jeg mange spørsmål. Jeg så derfor et behov. Det måtte være et produkt som er lett å ha med seg og som mange allerede har et forhold til. Altså en app, skriver Slettvold på egen hjemmeside.

Og app ble det. «Hagen min» er på norsk, og gir deg nyttig og rask tilgang til informasjon om planter og blomster du vanligvis finner i en hage, på en terrasse eller balkong. I appen finner du foto, norske og vitenskapelig navn, samt de viktigste kjennetegn og vekstbehov for planter. En god start for den som lurer på hva navnet på naboens blomst er, eller om det nye tilskuddet fra hagesenteret vil trives på nordsiden av huset.

FlowerChecker

Flowerchecker

Ofte ser vi blomster vi liker, men som vi ikke kjenner navnet på. Da er denne appen en sikker vinner. Knips et bilde av den, last inn i appen og få svar med en gang. Det morsomme med appen er at den ikke er basert på en database. Det sitter faktisk et ekspertpanel og svarer deg. Botanikerne bak appen skryter av at de har identifisert 65624 ulike planter. Prøv dem da vel!

Landscaper's Companion

Landscaper's Companion

Savner du det gamle leksikonet, er denne appen en god kompensasjon. Den koster litt, men inneholder også mye informasjon. Landscaper´s Companion kan vise til en database på 26000 ulike planter og over 21000 flotte bilder. En app for de litt mer proffe hageentusiastene, men også en app til inspirasjon for oss som gjerne vil lære mer om blomster og planter.

Pest Identifier

Pest Identifier

Hva er vel mer plagsomt enn insekter om sommeren, og i alle fall om du holder på ute. Med denne appen får du tilgang til skadedyreksperter med over 60 års erfaring. Plages du av flyvemaur, veps eller edderkopper? Eller har det dukket opp noe annet som spiser på blomstene dine? Via appen kan du få kartlagt problemene dine, og også få tips fra eksperter om hva du bør gjøre. 

Evernote

Evernote

Så var det dette med å huske på alt når du endelig har fått orden ute. Hvilken løk plantet du egentlig hvor i fjor høst, og hva må vi gjøre for at den planten skal trives? Da kan Evernote være noe for deg. Denne appen kan brukes til å holde oversikten, en avansert notatblokk der du kan notere ned det du trenger å vite om plantene dine. Også fin for den som ikke er noen stor entusiast, og dermed har lett for å glemme at de nyplantede blomstene i verandakassen også trenger vann en gang i blant. 

Og til slutt - en app for de late

Når hagen er på stell, plenen har blitt som du vil, har du kanskje lyst til å hvile med beina på bordet? Det nyeste innen hagefronten i dag er robotgressklippere. Så snart den er programmert, rusler den lille klipperen rundt etter sin egen arbeidsplan, og går også til lading ved behov. 

Det finnes mange produsenter på markedet, men Israelske Robomow er blant de eldste. De har også utviklet en egen app som du kan styre det hele med.