Glem kartet!

Denne appen forteller deg hvor du er, og hva du ser.
kart

Nordmenn elsker å reise, og spesielt reiselystne er vi om sommeren. Noen trives i fjellet og skogen, andre vil vandre i handlegater eller på museum. Felles for oss alle er at vi ønsker å finne fram.  

En morsom app å ha med seg på ferie er derfor iSikte Norge. Den koster riktignok 44 kroner, men da kan du enkelt manøvrere deg rundt, hvor som helst. Appen tipser om interessante steder i nærområdet, gir deg hjelp til å finne ut hvor du er, og måler både farten din og viser hvor langt du har gått. 

Orienter deg i området – få tips!

En kjekk funksjon i iSikte er at den raskt kan gi deg oversikt over det som er i nærheten der du er. Åpne appen, og legg telefonen horisontalt slik at den går i kameramodus. iSikte benytter seg av en teknologi som på norsk kalles «utvidet virkelighet». Det vil si at den kombinerer den fysiske verden med virtuell data, for eksempel grafikk.

mobilkart

På bildet kan vi se at slottet er rett frem, og vi står 97 meter unna Nationaltheatret. Slik er appen en superenkel måte å orientere seg på.

Mål avstander

iSikte vil også raskt måle avstander for deg slik at du enkelt kan måle avstanden til kjente severdigheter eller områder. I vårt eksempel har vi tatt utgangspunkt i Aker brygge.

mobilkart

Ved å peke appen ut mot fjorden, kan vi kjapt kartlegge øyene i Oslofjorden og finne avstanden til alle sammen.

Lær mer om det du ser

Vil du vite mer om det appen viser deg? For mer info bruker du markørene som dukker opp på skjermen, slik vi har gjort med Gressholmen.

mobilkart

Ønsker du å se hvor det er på kartet, trykker du på kartikonet nede til høyre i feltet med informasjon.

Orienter deg på kartet

Du kan også bruke appen iSikte til å se på kart. Flytt mobilen din tilbake til vertikal posisjon, så kommer menyen opp igjen. Velg fanen «kart». Da ser du din nåværende plassering og steder som er i nærheten. Du kan zoome inn og ut.

mobilkart

Nedlastning og bruk

iSikte koster 44 kroner å laste ned. Husk å bruk GPS når du setter i gang appen, slik at den kan identifisere plasseringen din. Først da får du virkelig brukt appen for det den er verdt.

Husk også at iSikte ikke bare er en ferie-app. Finn fram i byen du bor i – eller oppdag nye steder.

Med et FRIHET eller UNG-abonnement, kan du benytte deg av GPS og kart når og hvor du vil – om det er i Norge eller EU. Uten ekstra kostnader!

Deling og sosiale medier

Det er enkelt å ta bilder mens iSikte er i bruk. Se etter foto-ikonet i høyre hjørne når du bruker mobilkameraet i appen. Så fort du har knipset, gir den deg mulighet til å dele både bildet og din posisjon på Facebook, Instagram og Twitter.  

For la oss innse det, hvis toppturen din ikke er på Facebook, har den noen gang eksistert?

God tur, nyt friheten!

Populært på Online.no nå: