Kom i gang med Instagram

Instagram er verdens enkleste måte å dele bilder med venner. Men vet du hvordan du bruker det? Eller hva en hashtag er?
Instagram

Idéen bak Instagram var å lage en bildeversjon av Twitter, hvor du deler bilder av det du opplever i stedet for å si det med 140 tegn. Følgerne dine kan deretter kommentere og like bildene du har lagt ut, og du kan kommentere tilbake.

Opprett konto og finn venner

Instagram ikon

For å ta del i Instagram-verdenen trenger du en brukerkonto. Når det er gjort kan du koble den opp mot andre sosiale medier, og følge de av vennene dine som er Instagram-brukere.

Det postes daglig 80 millioner bilder på Instagram, og du har sannsynligvis ikke tid til å kikke på alle. Det er derfor lurt å velge hvem du følger med omhu. Bruk hashtags til å finne de menneskene som deler dine interesser, søk opp kjendiser eller hold deg til vennene dine fra andre sosiale medier.

Slik bruker du #Hashtags

App viser

I dette eksempelet er det brukt #påske og #easter.Trykker du på en av disse hashtag-ene vil du finne alle andre bilder lagt ut med samme tags som ditt bilde. Det er du som bestemmer hvilken hashtag du skal bruke, og ønsker du å lage en helt unik hashtag til venner og familie, kan det enkelt gjøres ved å sette # foran en tekst.

Du har sikkert sett at folk skriver for eksempel #summer #love #friends under bildene sine på sosiale medier. Dette kalles hashtags, og kategoriserer bildene så de blir søkbare.

Søker du for eksempel etter #love på Instagram, vil du få opp bilder av mennesker som deler sin kjærlighet til noe. På den måten kan du enkelt følge temaer som interesserer deg, finne inspirasjon og kommentere andres bilder. Bruk gjerne engelske ord når du lager hashtags, om du ønsker følgere fra hele verden.

Rediger bildene dine

Du kan enkelt redigere bildene dine i appen. Mulighetene ligger lett tilgjengelig, og du kan blant annet:

  • Justere skarphet
  • Zoome/endre utsnitt/beskjære
  • Endre på kontrasten i bildet
  • Legge på filtre, tekst og rammer
  • Lage bildecollager

For å legge på tekst og rammer, samt lage collager, trenger du tilleggsapper, såkalte «add ons». Disse finner du enkelt ved å søke enten i Google Play eller App Store. De aller fleste programmene er gratis, men noen koster også penger. Ta en titt på Photography Schools topp 10 photo editing apps (obs, engelsk). 

Les også: Slik kommer du i gang med Google Play

Lag ditt eget verdenskart i bilder

På Instagram finnes også funksjonen Photo Maps. Funksjonen finnes på profilsiden din inne på appen, og lar deg poste bilder i mapper utfra hvor du befinner deg i verden. Alt du trenger å gjøre er å huke av fra off til on på add to your Photo Map når du poster bilder.

Så, nå er resten opp til deg. Last ned appen, utforsk og del bilder med venner og kjente. Øyeblikket er ditt!

Populært på Online.no nå: