Slik kommer du i gang med Snapchat

Stadig flere bruker Snapchat til å sende raske beskjeder og delinger i form av bilder, korte videoer eller chat. Vil du være med, så heng på!
Snapchat logo

Det er nemlig veldig enkelt når du først har kommet i gang. Du kan jo starte med oppskriften under. I  våre eksempler er det brukt en Android-mobil, men oppskriften kan fint også brukes på en iPhone.

Last ned og registrer deg på Snapchat

Last ned og installer appen fra App Store eller Google Play

Trykk på «Sign Up»/«Registrer deg». Legg inn e-postadresse, et passord du husker og fødselsdagen din. Trykk «Sign Up»/«Registrer deg» igjen. 

Velg et «Username/Brukernavn». Du må velge et som ikke er tatt i bruk av noen andre tidligere. Tenk deg om, for dette kan du ikke endre på senere. Dine venner bruker dette for å finne deg på Snapchat. Brukernavnet vises under navnet ditt i dine venners Snapchat-kontaktliste.

Kom i gang med snapchat - viser skjermbildet

Snapchat vil sjekke at du er et menneske og ikke en datamaskin. Dette gjøres i to korte steg. Først får du tilsendt en kode på SMS gjennom «Verifiser nummer», som du taster inn (kan gjøres senere). Deretter skal du finne noen spøkelser på forskjellige bilder gjennom «Verifiser konto». Dette er gjort på 1-2-3.

Kom i gang med snapchat viser skjermbilde

Finn venner i Snapchat

Når du starter appen vil Snapchat be om lov til å hente ut kontakter fra telefonen din. Dette er det enkleste valget for å finne venner som bruker Snapchat. 

Om du godkjenner at appen henter kontaktene dine, får du opp en liste over dine kontakter som er på Snapchat. Du velger å legge dem til din egen snapliste ved å bruke +-knappen. 

Du kan fjerne venner senere hvis du vil det. Du kan også blokkere brukere om det blir nødvendig. Sletting og blokkering gjør du ved å trykke på navnet, til det kommer opp et innstillingssymbol.

Viser skjermbildet mobil snapchat

Legg til venner (manuelt)

Det finnes tre andre måter å legge til venner på i Snapchat: Legg til med Brukernavn, Legg til med Snapcode, eller funksjonen Legg til i nærheten. Se bildet i midten, over.

For å få opp disse valgmulighetene, må du åpne appen, trykke på spøkelset (øverst i midten på skjermen) og «Legg til venner»:

1. Legg til med Brukernavn: Skriv brukernavnet på personen du ønsker å legge til som venn. Dette forutser at du kan vedkommende sitt brukernavn.

2. Legg til med Snapcode: Ta et skjermbilde av en brukers Snapcode. Åpne Snapchat, klikk på «Legg til venner», deretter klikker du på «Legg til med Snapcode», og last opp bildet av snapcoden.   

3. Legg til i nærheten: Legg til venner via «i nærheten»-funksjonen. Denne vil generere en liste med snapchattere i nærheten. Velg dem du ønsker å legge til.

Send en snap

Jippi. Du er i gang. Åpne kameraet ved å trykke på kamerasymbolet. Har du en mobil med kamera foran og bak, velger du selv hvilket av dem du skal bruke. Trykk på den runde sirkelen for å ta et bilde, hold på den samme sirkelen for å ta opp video (maksimalt 10 sekunder).
Viser snapchat i praksis

Før du sender bildet fra deg, kan du gjøre noen valg:

  • Hvis du vil tegne, skrive, eller legge til emojis på bildet, velger du de ulike symbolene beskrevet i bildet over.  
  • Om du vil skrive noe på bildet med tastaturet, trykker du raskt på skjermen med bildet åpent, og får opp tastaturet ditt.  

Nederst til venstre på skjermen dukker det også opp tre symboler.  

  • Klokkesymbolet (nederst t.v.): Her kan du velge hvor mange sekunder bildet/videoen din skal vises. Maks 10 sekunder. Tallet inne i klokken viser hvor mange sekunder bildet vises.  
  • Nedlastingssymbolet (pil ned): Her kan du velge å laste bildet ditt ned til din egen mobil.
  • Symbolet med et kvadrat og et +tegn (My Story): My Story er en samling snaps fra det siste døgnet ditt. Disse er tilgjengelig for dine venner i 24 timer. Du velger helt selv hva du ønsker å legge til i Snap Story-en din. Les mer om My Story litt lenger opp i høyremargen.

Send en Snap med filter

I selfiemodus (når frontkameraet brukes) kan du velge å legge til ulike spesiallinser. Disse får du opp på skjermen ved å holde en finger over skjermen. Hold den nede frem til de ulike valgmulighetene dukker opp. Her kan du bla i ulike funksjoner i «live effekt». Disse kan tas opp på video eller tas bilde av.

SnapChat

Trykk på pilen helt til høyre for å velge venner som du vil sende bildet eller videoen til.  

Gratulerer – du har sendt din første snap. Hvor lang tid tar det før du får en i retur, tror du?

Happy Snapping!

Populært på Online.no nå: