Usikker på om du er innenfor kvoten?

Ny app gir deg oversikt over hva du kan handle på tax-free.
Sjekk tax-free-kvoten med Toll-appen

Én liter brennevin. Halvannen liter vin. To liter øl. To hundre sigaretter. 

Kvotereglene ved handling på tax-free er oversiktlige nok, men når man begynner å kombinere produkter og bytte ut brennevinskvoten og tobakkskvoten med øl eller vin kan det fort bli forvirrende. 

Hva er innafor? Og når må man gå gjennom den røde sonen?

Nå trenger du ikke lenger fortvile: Tolletaten har utviklet en app som gjør utregningen for deg.

  • Last ned Kvoteappen til iOS
  • Last ned Kvoteappen til Android

Gir kjapt svar

Toll-appen

Kvote-appen regner ut hvor mye du har lov til å ha med deg - og lar deg betale for det som eventuelt måtte gå over kvotegrensen.

I appen finnes det en kalkulator som enkelt lag deg legge til de varene du tenker å handle. TollKvote-appen forteller deg fortløpende om du er innenfor kvoten eller ikke. 

Skulle du mot formodning bikke grensen og ikke være villig til å legge fra deg den ene vinflaska, kan du betale tollen for det som er over kvota direkte i appen, og passere på grønt som vanlig.

Med denne appen kan du fortolle inntil 27 liter øl eller vin, fire liter brennevin, 400 sigaretter, 500 gram tobakk eller snus og 400 stk. sigarettpapir og -hylser. Hvis du ønsker å fortolle mer enn dette, gjelder andre regler.

Hvor mye du eventuelt må betale i toll regnes også ut fortløpende i KvoteAppen.

Betal frem i tid

Når varene er fortollet i appen får du en kvittering som er gyldig i to timer. Du må passere tollområdet innenfor dette tidsrommet. Rekker du ikke å passere innen to timer må du kontakte en toller. Kvitteringen på fortollingen må vises fram ved en eventuell tollkontroll.

Hvis du vet hvor mye du skal handle allerede før du står der med flaskene i hånda, er det også mulig å fortolle inntil 24 timer i forveien. 

Så allerede på vei inn på flyet fra London kan du enkelt betale fortollingen på vinen din.

Og husk: Med FRIHET fra Telenor koster det deg heller ikke noe ekstra i mobilutgifter å fortolle i EU og EØS.

  • Last ned Kvoteappen til iOS
  • Last ned Kvoteappen til Android

Populært på Online.no nå: