Skal det være et nytt ansikt?

Her er appene du kan slå deg løs med.
Face swap

Nytt ansikt, sa du? Med MSQRD kan du "swappe" med en venn!

En selfie er ikke bare en selfie lenger. Bytt ansikt med din utkårede eller en kjendis. Bli en tomat, en tikkende bombe, spy en regnbue, eller få øyne så store som tinntallerkener. Føler du deg litt apete, kan du jo alltids ta en selfie der du bruker effekter som gjør deg til en sjimpanse. Dagens teknologi har nesten ingen grenser for morsomme og nyttige ting du kan gjøre med både bilder og video på mobilen.

Ny på sosiale medier? Slik kommer du i gang med Facebook, Instagram og Snapchat

For bare et par år siden var det kun de aller flinkeste på bilderedigeringsprogrammet Photoshop som kunne redigere ansikter. Nå er teknologien med deg i lomma. Ved hjelp av såkalt live filter eller face swap kan du i løpet av et par sekunder ende opp med et helt annet ansikt enn ditt eget, eller bare en veldig lang hundetunge med tilhørende ører.

Slik kommer du i gang med live filter- og face swap-appene:

MSQRD

MSQRD

Android/iOS

MSQRD, også kjent som Masquerade, er en app med live filter- og face swap-funksjon. Bytt ansikt med en ape, en isbjørn, Jimmy Kimmel og mange andre spennende dyr, mennesker og skapninger. Velg mellom video og foto, begge med mulighet for selfie-modus.

MERK: Utseende på live-filtrene kan variere fra uke til uke.

Slik gjør du:

Når appen åpnes, hold telefonen strakt fremfor deg slik at ansiktet er innenfor en hvit ramme. I løpet av et par sekunder er du klar til å bytte ansikt med de ulike filtrene. Sveip mellom dem nederst i menybaren, og velg mellom foto eller video når du er klar.

Snapchat

Snapchat

Android/iOS

Snapchat er en mobilapplikasjon for deling av foto og video. I tillegg til dette tilbyr de også ulike live-filtre, face swap live og fotogalleri face swap. Bytt ansikt eller bli til en bambusspisende panda, få store anime-øyne, gråt en dam av tårer, eller opplev livet under vann som en havfrue.

Ny på Snapchat? Kom i gang med Snapchat

MERK: Utseende på live-filtrene kan variere fra dag til dag.

Slik gjør du:

Når appen åpnes (som oftest rett i selfie mode), hold fingeren din over ansiktet ditt på skjermen for å starte ansiktsgjenkjennelsen. Når ansiktet ditt er gjenkjent i appen, kommer det opp et hvitt rutenett som kjenner igjen ansiktets ulike deler. Samtidig popper det opp små rundinger i menybaren under. Her kan du sveipe deg gjennom og velge mellom ulike live-filtre med animasjoner.

Snapchat

Tomat, storøyd eller regnbuespy? Snapchat bytter live-filtre hver dag, så det er mye å velge mellom. Foto: Skjermdump.

Face Swap Booth

Face swap

Android/iOS

Ønsker du kun en app med face swap-effekten, er Face Swap Booth et godt alternativ. Last opp bilder av deg selv, venner og bekjente, og bytt ansikter. Du kan også «swappe» ansikt på kjendiser, og det finnes en rekke ulike bilder å velge mellom i selve appen. For den ultimate swap-en kan du også endre og justere farger slik at overgangene i bildet ser så ekte ut som mulig.

Slik gjør du:

Åpne appen og last opp bilde fra galleri, eller velg fra appens egne bilder. Her får du ulike valgmuligheter: Swap hele ansikt, eller bare deler av det: for eksempel øyne eller munn. Når du er fornøyd med ansiktene, juster på farge og skygger slik at overgangene blir så jevne som mulig.

Se video fra da Jimmy Kimmel prøvde live filter og face swap-appen MSQRD.

Populært på Online.no nå: