Disse appene hjelper deg på kjøkkenet

Sjekk ut matblogger Tage Skotvolds anbefalinger.
matapper

Matblogger Tage Skotvolds tar gjerne frem smarttelefonen når han trenger inspirasjon på kjøkkenet. Foto: Tage Skotvolds

Nordmenn elsker å lage mat selv, både til hverdags og fest. Italiensk, spansk, asiatisk - det er ikke lenger bare norsk tradisjonsmat som serveres rundt om i de tusen hjem. Men uansett hva måltidet består har, har vi alle et felles ønske om at maten skal bli så "riktig" som mulig. Og hva gjør man når man er tom for oppskrifter?

For matblogger Tage Skotvold er løsningen enkel: Han tar smarttelefonen til hjelp. 

Matprat

 Matapper

Appen til MatPrat er en av mange matapper, men den er svært innholdsrik, enkel å navigere i og har god søkefunksjon.

Merk at det også finnes en egen iPad-versjon.

Denne har tre dimensjoner: Et digitalt magasin, en kokebok og oppskrifter. Målet med appen er å inspirere til gode leseropplevelser rundt mat og matlaging.

I appen kan du også lage din egen kokebok. Du kan bruke MatPrat sine oppskrifter, og legge inn dine egne, og på den måten få et smart verktøy for en moderne digital kokebok.

- Matprat, som drives av Opplysningskontoret for egg og kjøtt, har etterhvert blitt en bra referanseapp, sier Skotvold.

Husk at matprat.no også finnes på nett. Så om du akkurat nå leser dette på en datamaskin ... har du planlagt middagen idag? Sjekk ut matprat.no 

Taste

 Matapper

Taste-appen drives av nettstedet Taste.com.au, og tilbyr en hel katalog av unike oppskrifter – til og med oppskrifter fra brukerne selv. Med “Dagens oppskrift”-funksjonen ligger inspirasjonen konstant på lur.

Oppskriftene er dessuten samlet i hendige kategorier som gjør det lettere å finne frem til det man er ute etter.

Finner du en oppskrift som funker, kan du også legge den til i den innebygde favorittlisten – og gjenta suksessen ved en annen anledning. 

Skotvold legger blant annet til at appen i tillegg kan skilte med oppskrifter fra det populære tv-programmet Masterchef med kjendiskokk Gordon Ramsey:

– Det programmet er for øvrig verdt å sjekke ut hvis du har lyst til å se verdens beste matprogram, sier han.

Instagram

 Matapper

Som du sikkert skjønner, er ikke den siste appen en tradisjonell mat-app som de to andre. Instagram er en bildedelingstjeneste fra Facebook med svimlende 100 millioner brukere. 

Med et medlemstall så høyt, sier det seg selv at det er mye å velge mellom. Det postes daglig 40 millioner bilder på Instagram, og du har sannsynligvis ikke tid til å kikke på alle. 

Bruk derfor hashtags (for eksempel #matoppskrift eller #recipe) til å finne enkeltoppskrifter, eller trykk “følg” på profilen til brukerne som dedikerer delingen sin til kokkelering.

Det er ikke uten grunn at Instagram er en selvfølge i mathverdagen til Skotvold.

– Den matinteresserte kommer ikke utenom Instagram. Her kan jeg sitte ganske lenge og bli inspirert av ny mat, sier han.