Alltid oppdatert - med riktige nyhetsapper

Her er appene som gjør det enkelt å følge med på hva som skjer i verden.
Nyhetsapper

Ja, vi elsker nyheter. Og vi venter ikke lenger til avisen dumper ned på dørmatta. Vi sjekker nyheter sent og tidlig – ved frokostbordet, på bussen, i lunsjen og i senga.  Vi logger av og på akkurat som det passer oss. Nettopp derfor er det så viktig å at de beste appene ligger lett tilgjengelig på skrivebordet.

Gratis eller betalt?

Det har ikke vært lett for de tradisjonelle avisene å finne sin plass og sin rolle i det mye mediebildet. Noen spår papiravisens død, andre ser at avisene får en ny funksjon med annet type lesestoff. 

I takt med vårt lesemønster, forandres også annonsemarkedet seg. Og for at avishusene skal overleve, har flere begynt å ta betalt også for lesestoff på nett. Mange av avisene har i dag en gratis utgave av avisen tilgjengelig via en app – i tillegg til at du kan få hele avisen i nettutgave, gjennom en betalt e-avisløsning.

Norske favoritter

Hvilke aviser har du et forhold til? Hvor finner du stoffet du liker å lese? Søk opp dine publikasjoner i App Store, Android Market eller Windows Phone Store (avhengig av hvilken mobil du bruker) og du vil nesten helt sikkert finne apper som kan dekke din nyhetstørst.

Nyhetsapper

Både Aftenposten, Dagbladet og VG har enkle apper som lar deg lese korte nyhetssaker – men ønsker du tilgang til alt innhold, må du tegne et abonnement. VG har VG+. Aftenposten har sin eAvis og det samme har Dagbladet. Til høyre finner du lenker til App Store og Google Play.

Mange av appene gir deg muligheten til å motta nyhetsvarsler om du ønsker det. Du kan også be om varsler for en bestemt type nyhetsstoff. 

Om din lokalavis ikke har en egen app i app-butikken din, kan du enkelt lag din egen app. En app kan nemlig være en enkel snarvei på mobilen din. 

Finn din avis, åpne den i nettleseren på mobilen, og lag deretter en snarvei som du legger hjem-skjermen din. Her ser du hvordan vi la til Avisen Agder ved siden av Aljazeera med en iPhone.

Nyhetsapper

Internasjonale nyheter

Det kan være spennende å lese nyheter presentert med en annen synsvinkel enn det vi får fra norske aviser. Om du er spesielt interessert i et område eller et tema som ikke dekkes så godt av norske aviser, kan du være sikker på noen andre gjør det bedre. Og det er her vi som forbrukere kan velge og vrake. 

Nyhetsapper

Er du interessert i polsk politikk?  Eller kanskje lokale nyheter fra Athen? Hva med siste nytt fra Estland? En stemme fra Belfast eller noen oppdateringer fra Jakarta

Finn din avis, søk den opp i din app-butikk – og last ned appen. Om avisen ikke har en egen app, kan du lage en snarvei som beskrevet over.

Organiser det som interesserer deg

Det kan fort bli litt voldsomt å følge med i lokale, regionale, nasjonale og internasjonale nyheter. Og selvfølgelig har noen smarte apputviklere også tenkt på å gjøre dette lettere for deg.

Pocket ikon

Pocket (gratisapp) – organiser alt du vil spare på: Hender det at du kommer over noe på internett som du har lyst til å lese når du får tid? Kanskje du fremdeles "bokmerker" disse sidene eller sender dem på e-post til deg selv? Dette er faktisk ganske gammeldags. 

Med appen Pocket kan du lagre artikler som du har lyst til å lese senere. Du lager en bruker, og laster ned en tilsvarende applikasjon til din nettleser - og vips så har du tilgang til de samme lagrede artiklene på pc-en din. Smart. Effektivt og enkelt. Du kan også tagge artiklene dine slik at det blir enklere å finne frem.

Her ser du hvordan du lagrer en artikkel i Pocket på en iPhone - og hvor du finner den igjen på pc-en din. Smart? 

pocket

Populært på Online.no nå: