Søk
Meny

Nyttårsrekord for Snapchat

Fyrverkeri i Oslo

Foto: Martin Fjellanger

Det ble sendt hele 14,6 tekstmeldinger i Telenor sitt nett på nyttårsaften. Men det var Snapchat som dominerte årets siste dag.

Det er liten tvil om at norske mobilbrukere liker å «snappe seg inn» i det nye året. Dette er nemlig det 6. året på rad at Snapchat kommer «vinnende» ut av nyttårsaften. Ved midnatt hadde Snapchat en trafikktopp som var 10 ganger så høyt som normalt, melder Telenor.

– Bruken av Snapchat har nærmest eksplodert de siste årene, særlig på nyttårsaften. Det var ikke et unntak i år. Til sammenligning gikk eksempelvis trafikken på Facebook og Tiktok ned rundt midnatt. Det er ingen tvil om at Snapchat er spesielt godt egnet til å sende venner- og familie lykkeønskninger. I tillegg evner tjenesten å fange øyeblikket. Det er rett og slett lettere å snappe rakettene på direkten og sende det med én gang, sier Petter-Børre Furberg, administrerende direktør i Telenor Norge.

SMS er fortsatt populært

Det er ikke bare bilder som sendes på nyttårsaften. Den tradisjonelle SMS-en står fortsatt sterkt, og det ble sendt 14,6 meldinger via Telenor sitt nett. Det er nesten det samme som i 2020, da det ble sendt 14,7 SMS-er på årets siste dag.

Men om det ble sendt noen færre SMS, gikk datatrafikken opp med 16 prosent fra året før – og det er de populære foto-appene som står for mesteparten av denne økningen.

De mest populære appene på nyttårsaften

Trafikktoppen ved midnatt nyttårsaften i forhold til trafikktopp på vanlig dag i utvalgte sosiale medier:

Snapchat: + 950 prosent
Facebook: + 27 prosent
Instagram: + 43 prosent
TikTok: - 14 prosent