Nå er det slutt for ruteheftene

App overtar for papir.
Nå er det slutt for ruteheftene

Den 13. juni ble de trykte ruteheftene fjernet fra alle Ruters transportmidler i Oslo og Akershus, for godt.

Etter å vært en trofast informasjonskilde for når buss, T-bane, trikk og båt går i mange år, er det nå andre løsninger som tar over.

Alltid oppdatert

Kommunikasjonssjef i Ruter Gro Feldberg Janborg

Gro Feldberg Janborg, kommunikasjonssjef i Ruter.

- De digitale løsningene vil alltid være oppdatert med de siste endringene, og de fleste kundene planlegger reisen sin på Ruter.no eller bruker Ruter Reise-appen, sier kommunikasjonssjef i Ruter Gro Feldberg Janborg til Online.no.

Dermed følger Ruter opp utviklingen de også har sett med sin billett-app, som siden lanseringen i 2012 er blitt svært mye brukt – spesielt med tanke på at det både er vanskeligere og dyrere å kjøpe en fysisk enkeltbillett på kollektivreisen.

Finn reisen kjapt

I Ruter Reise-appen, som finnes til iPhone, Android og Microsoft Phone, kan du enkelt finne sanntidsinformasjon om rutetider på enkeltstasjoner. Disse kan både søkes opp manuelt, men også finnes via et kart med støtte for GPS.

Ruter reise-appen viser vei

I Ruters reise-app kan du blant annet få forslag til reiserute mellom to steder - inkludert guiding i kart.

Appen kan også gi deg reiseforslag, enten du søker på stoppesteder, adresser, områder eller severdigheter i hele østlandsområdet (Oslo, Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Telemark, Vestfold og Østfold).

Om du har noen stoppesteder eller reiseruter du benytter deg ofte av, kan disse lagres som favoritter slik at du lett får tilgang på til neste gang.

Papir på vei ut

Det siste året er det blitt trykket 1,2 millioner rutehefter fordelt på 39 ulike hefter. Ruter anslår at rundt 20 prosent av disse ble kastet etter bare en gangs bruk.

I likhet med de nå fordums telefonkatalogene, var det stadig færre reisende som benyttet seg av det trykte ruteheftet. I den seneste tiden har bare rundt 8000 kollektivreisende hatt ruteheftene som sin primærkilde til ruteinformasjon i Oslo og Akershus, forteller Feldberg Janborg.

- Vi har cirka 73 000 daglige brukere av Ruter Reise-appen. I tillegg har vi 65 000 daglige besøkende på Ruter.no, hvorav 75 prosent av disse bruker reiseplanlegging og sanntid på ruter.no, sier hun.

Populært på Online.no nå: