Appene som gir deg god glid på ski

Få smøretips rett på mobilen.
Dette er appene du bør ha med deg ut i skiløypa

Det er greit med litt mobilfri når du skal ut i skiløypene. Men mobilen kan være genial å ha før turen, når du skal finne riktig smøring for forholdene.

Sikrer god gli

Faktisk er det ingen som er født med ski på beina. Det er ikke flaut ikke å ha stålkontroll på teori og praksis rundt skismøring. Heldigvis går det an å «jukse litt» – med appen fra den ledende, norske skismøring-produsenten: Swix.

Appen gir deg tips til hva og hvordan du bør smøre – der du er. Den henter nemlig værvarselet og posisjonen din, og kan gi smøretips tilpasset forholdene.

Swix-appen gir nytt info

Ved siden av smøretips, får du videoer som viser hvordan du går frem. Det er kjapt og enkelt, og du får straks både god glid og feste ute i løypene.

Når du starter appen velger du først om du skal gå klassisk eller skøyting, snowboard eller alpint, samt om du vil ha enkle eller avanserte smøretips.

Avhengig av hva du velger, vil du nå få et par ulike valg for ulike typer snø (er den ny og finkornet, eller mer grov?). Du får også et par alternativer i tilfelle det likevel lugger, eller glir litt vel godt.

NB: Det er en bug med Android-versjonen av Swix-appen; mange opplever at den krasjer idet du begynner å gjøre valg. Du kan omgå dette ved å gå inn i innstillingene på mobilen og gi appen tilgang til posisjonstjenester.

Gå til Innstillinger > Apper > Appstyring, og bla ned til du finner Swix. Her får du flere valg: Velg Tillatelser, og huk av for Posisjon. Etter dette skal appen fungere fint.

Flere alternativer

Snøtermometer

Vil du ha enda flere videoer med smøretips, kan du også sjekke ut appen God glid (last ned til iPhone eller Android), som er laget som en ledsager til boka med samme navn, skrevet av Hans Olav Hamran.

En annen praktisk app er Smøretermometer, som bare er tilgjengelig til iPhone. Her ligger all informasjonen om smøring lagret i selve appen, slik at du ikke er avhengig av internett.

For å finne den ideelle smøringen til forholdene rundt deg, velger du snøtype i midten av termometeret, og vrir på termometernåla for å få opp anbefalt smøring (samt alternativer).

Du kan trykke på den vesle kompassnåla øverst til venstre for å hente lokal værinformasjon fra Yr, og få smøretips basert på dette. Har du ikke dekning, kan du også selv anslå temperaturen og hva slags snøtype det er der du skal gå.

Populært på Online.no nå: