Fem Snapchat-triks du må kunne

Enkle tips som gjør snappene dine enda bedre.
snapchat-tips

Imponer vennene dine ved hjelp av enkle triks.

Har du en ungdom i huset, har du garantert hørt om Snapchat. Det begynner allerede å bli et par år siden tjenesten først dukket opp på mobiler rundt om i Norge. Siden den gang Snapchat vokst til å bli det nest mest brukte sosiale mediet – kun slått av Facebook.

Tall fra MMI viser at 30 prosent av dem over 18 år «snapper» hver dag. Vil du bli en av dem? Her er fem triks som gjør deg til superbruker på rekordtid.

1) Lek med teksten

Du har sannsynligvis allerede sett at du kan legge tekst inn i bildene dine? Hvis ikke, er oppskriften enkel:

1) Ta først et bilde.

2) Trykk på «T» i høyre hjørne. Da kommer tastaturet opp, og du kan skrive det du har på hjertet. 

3) Trykk på «T» en gang til slik at teksten blåser seg opp. Ta tak i teksten ved hjelp av to fingre og dra den rundt slik at du får den orddelingen du ønsker. Trykk så ferdig. 

Nå kan du fortsette å leke med teksten ved å skyve rundt på den. Bruk fingrene til å gjøre den større eller mindre, roter den dersom du ønsker det, og plasser den der du vil ha den i bildet.

Snapchat-triks lek med tekst

Og når du først er i gang, hva med å legge på litt farge? 

Du kan enten legge hele teksten i en annen farge, ett enkelt ord, eller bare enkeltbokstaver. Det gjør du ved å markere det du vil ha farge på, trykke på fargen i fargepaletten i høyre, og voilà! 

Bruk også den lille blyanten til høyre for «T». Da kan du skrive rett på skjermen din med fingeren din.

Å leke litt med teksten er gøy, og kan gi imponerende resultater.

Snapchat-triks med tekst

2) Bruk morsomme filtre

Har du lyst til å legge et filter på snapp-bildene dine? Snapchat kommer allerede med diverse filtre som du kan boltre deg fritt med. 

Ta et bilde, og sveip med fingeren til høyre. Da dukker filtrene opp. Du kan velge mellom tre ulike farger, eller et filter som viser hvor fort du beveger deg, temperaturen der du er og hva klokka er. Snapchat byr også på filtre med ulike tegninger på som du kan leke deg med. Hva med et Oslo-hjerte på bildet ditt?

Snapchat-triks filtre

Ønsker du å være ekstra avansert, kan du lage egne filtre ved å bruke en emoji eller to.  Trykk på «T» og velg en emoji. På samme måte som med annen tekst, kan du også gjøre denne kjempestor. 

Skyv den til siden i bildet, og prøv så å ta tak i en av pikslene i emojien og legg det over bildet. I vårt eksempel har vi tatt en lilla djevel og latt den gi lilla farge til bildet. 

Snapchat-triks bruk emoji

I den nye versjonen av Snapchat, har det også kommet en ny funksjon som gjør det lettere å bruke ulike emojis. Trykk på det lille «arket» til venstre for «T» i høyre hjørne. Da får du opp alle emojiene dine, og så kan du leke deg vilt. Alle kan gjøres større eller mindre, og flyttes rundt slik du ønsker. Gøy, ikke sant?

snapchat-triks emoji

3) Ta video enkelt

Det er også morsomt å sende video til vennene sine. Den vanligste måten er å trykke på opptaksknappen og holde den inne. Men enda enklere er det å holde volumknappen inne. Da frigjør du en hånd til å gjøre andre morsomme ting.

Og hva skal du bruke den ekstra hånden til? Sveiper du fingeren din opp og ned på skjermen, kan du zoome ut og inn mens du tar opp videoen din. Ganske lurt, ikke sant?

Du kan også lage en morsom video ved å skifte mellom kameraene i mobilen din. Dobbelt-klikk på skjermen, så skifter du kamera umiddelbart. Slik kan du filme noe, svitsje til video av deg selv og dine reaksjoner, for så å svitsje tilbake til utgangspunktet igjen.

Husk at du også kan zoome inn før du starter videoen ved å bruke to fingre på skjermen og dra dem fra hverandre.

snapchat-tips

4) Ta lysere bilder

Hvis det er for mørkt til å ta gode bilder, har Snapchat flere hjelpefunksjoner. Er det en selfie du skal ta, kan du bruke selfieblitsen. Blits-ikonet er den lille Z-en til venstre i skjermen. Pass på at det er på, og knips i vei. Skjermen vil lyse hvitt i det øyeblikket bildet tas, og dermed lyser ansiktet ditt opp litt ekstra. 

Du kan også bruke måne-ikonet i appen din. Den lille halvmånen dukker opp øverst til venstre når du skal ta et bilde i mørke omgivelser, og tvinger kameraet ditt til å skru opp ISO-en. 

Snapchat-triks

Måne-ikonet dukker bare opp hvis appen tror det er mørkt rundt deg, men du kan lure systemet. Legg telefonen på en mørk bakgrunn, eller bruk fingrene til å dekke til kameraet. Da dukker månen opp. Trykker du på den, blir nattmodus aktivert, og månen blir hvit. Da blir også bildene dine lysere. 

5) Få flere Snapchatvenner – raskt!

Til slutt et lite triks du kan briljere med sammen med venner. Dere trenger nemlig ikke søke hverandre opp for å kunne følge hverandre. Hver snapchatbruker har sin egen unike snapchatkode. Sveip fingeren din nedover. Da vil et større ikon dukke opp på skjermen din. En annen snapchatbruker kan så peke på ditt ikon med sitt kamera, og vips har du en ny følgesvenn. Genialt, ikke sant?

Populært på Online.no nå: