Styr unna blåskjellforgiftning og brent grillmat

Fem gode apper du trenger i sommer.
smattelefon

Det er ingen grunn til å la mobilen ligge i ferien. Med disse appene stiller du forberedt gjennom hele sommeren. Foto: ©2016 iStockphoto LP

Om sommeren er vi ute fra morgen til kveld, og bør være forberedt på alt som kan dukke opp av uforutsette hendelser. De fleste praktiske utfordringer kan enkelt løses ved hjelp av en app på mobilen. Her er våre tips til apper som trygt kan lede deg gjennom en sommerdag.

Med et FRIHET eller UNG-abonnement fra Telenor kan du fritt ringe, sende MMS og SMS, og bruke inkludert data i Norge og EU.

Grilling i varmen

App-ikon

Det er faktisk grenser for hvor mange dager på rad man orker å spise lunken grillpølse med ketchup. Vil du ha variasjon, men mangler nye idéer? Da er Grill-It! løsningen. Med Grill-It! laster du ned oppskrifter, instrukser og bilder, slik at du enkelt finner et alternativ til den vanlige grillmaten. 

Grill-It! er tilgjengelig for både Android og iOS. Så slipp den 20-pakningen med grillpølser og bruk den samme hånda til å laste ned appen.

Vær forberedt – redd liv

App-ikon

Vi nordmenn elsker å tilbringe tid i naturen, og vi er alltid ute etter å finne de uoppdagede stedene. Men hvis det skjer noe og ulykken er ute, kan det være langt til hjelp. Appen redd livviser deg på en tydelig og trygg måte hvordan du redder liv, steg for steg. Den har også en egen modus for læring, hvor du kan øve deg på alle trinnene, slik at du er forberedt om noe skulle oppstå. Kanskje den viktigste appen du kan på telefonene din i sommer.

Avkjølende dukkert?

App-ikon

Noen av oss hopper rett ut i vannet så fort sola dukker opp på himmelen, mens andre vil sjekke temperaturen før man beveger seg uti. 

Tilhører du den siste gruppen, er appen badetemperaturer for Android og badetemperaturer i Norge for iOS perfekt for deg. Med denne appen vet du allerede før du står opp av senga, om det holder å plaske litt med tærne i vannkanten, eller om du skal forberede deg på en lang svømmetur.

Sommer og pollen

App-ikon

For mange har sommeren en uheldig bivirkning: pollen. En deilig dag i parken blir fort ødelagt om øynene renner og nesa er tett. Heldigvis har Norges Astma- og Allergiforbund laget en app som holder deg oppdatert på pollenspredningen i ditt område. 

Om du vil unngå sommerens verste fiende; er det derfor et godt tips å sjekke appen pollenvarsel.

Deilig sjømat, rett fra havet

App-ikon

De fleste nordmenn elsker blåskjell, og i noen områder av Norge har det nærmest gått folkesport i å plukke de små delikatessene. Men vær forsiktig! I havet finnes det algegifter som kan gjøre blåskjellene svært farlige for deg. 

Mattilsynet vil gjerne hjelpe deg med plukkingen. Appen Blåskjell gir deg ukentlige blåskjellvarsel fra ditt område, i tillegg til plukketips- og triks. Nyt yndlingsretten din, helt trygt! 

Populært på Online.no nå: