Er du lei av å sitte i bilkø?

Få veimeldinger og sjekk ut hvilke veier du bør unngå, direkte på mobilen.
trafikkapper

Det er få ting som er så kjedelig som å sitte timevis i bilkø - enten det er på vei til jobb, hytta eller en snartur til butikken. Heldigvis finnes det flere apper som kan hjelpe deg et lite stykke på veien. Om de ikke gjør kjøreturen køfri, kan disse trafikkappene i hvert fall hjelpe deg å unngå de verste trafikkorkene.

Sjekk hvor er det kø og få aktuelle trafikkmeldinger om kjøreforhold dit du skal.

Full oversikt over trafikktetthet og hendelser

trafikkflyt

Appen «Trafikkflyt» viser deg veimeldinger fra Statens Vegvesen, samt fargekoder for veier med tett trafikk. Kartet er utstyrt med klikkbare ikoner for ulike hendelser. Du kan selv velge hvordan du ønsker å sortere listevisninger, samt at du kan laste nye trafikkdata automatisk til selvvalgte tidsintervaller. Tjenesten legger til rette for at du kan følge din egen posisjon (GPS) på kartet, slik at du lett ser når du nærmer deg en hendelse.

Med denne appen får du også tilgang til webkamera fra Statens Vegvesen, og lett oversikt over helgetrafikken, fjelloverganger, samt eventuell kolonnekjøring og redusert fremkommelighet.

Appen koster 22 kroner i App Store, og 7 kroner i Google Play.

Sosialt med Waze

trafikkapp

Ønsker du å bidra med trafikkinfo og samtidig være litt sosial på veien, kan appen «Waze» være et alternativ. 

Den fungerer som en GPS-karttjeneste der du får vite hvor du bør kjøre for å komme fra A til B, samtidig som du får oppdatert informasjon om hvordan trafikken forholder seg på denne strekningen i reell tid.

Ideen bak appen er at det skal være en sosial tjeneste, hvor brukerne bidrar med automatiske oppdateringer. Kjører du med appen åpen, bidrar du med tonnevis av sanntidsinfo til ditt nærmiljø og andre bilister. Du kan også aktivt rapportere om ulykker, kontroller og andre hindringer langs veien. Tjenesten holder deg oppdatert dersom trafikken tetner til langs en strekning - og kan dermed omdirigere deg før du havner bakerst i en lang kø.

Populært på Online.no nå: