Appene som får deg trygt hjem

Synes du det er ekkelt å løpe ute eller gå alene på kveldstid? Her er appene som skal gjøre det tryggere.
Disse appene gjør hverdagen din mer trygg

Trygghetsapper kan være en reddende engel når du går alene hjem. Ved ett enkelt tastetrykk kan du varsle kjæreste, venner eller familie om du er i nød. Foto: iStockPhoto / Montasje.

Det er ikke bare gradestokken som kryper nedover når høsten og vinteren melder sin ankomst. Samtidig som dagene blir både kaldere og kortere, blir kveldene også betraktelig mørkere. For mange av oss kan det noen ganger føles litt skummelt å gå ute alene på kveldstid. Men, heldigvis finnes flere apper som kan gjøre turen i mørket litt tryggere. 

Felles for disse trygghets-appene er at de varsler kjæreste, venner eller familie om du du skulle komme i en ubehagelig situasjon. Appene kan også varsle dine kontaktpersoner om du føler deg utrygg, slik at de kan «følge deg» mens du er ute og går.

Men hva skjer egentlig når trykker på nødknappen? Og hva med situasjoner som krever umiddelbar hjelp? Det er dette som skiller trygghets-appene fra hverandre. Vi har tatt en titt på de to mest populære.

bSafe

bsafe

bSafe er den mest brukte og avanserte trygghetsappen i verden. Det var også den som kom best ut da «TV 2 hjelper deg» testet trygghets-apper.

Appen er designet for å gi deg og dine næreste økt trygghet døgnet rundt. Når alarmen utløses, blir den behandlet av Safe4 Security Group. Avhengig av din posisjon, situasjon og hvem som befinner seg nærmest alarmen, iverksettes nødvendig bistand.

- Å ringe 112, 110 eller 113, vente på svar og deretter fortelle hvem du er, hvor du befinner deg og hva som har skjedd, er ikke lenger nødvendig. Med ett klikk vet dine kontaktpersoner og alarmstasjonen hvem som varsler dem og hvor du befinner deg, sier bSafe-gründer Silje Vallestad. 

Alarmsentralen og de du har oppført som kontaktpersoner, vil motta en tekstmelding med dine GPS-koordinater og en videosnutt som blir tatt automatisk med mobilen når alarmen går.  

Er du bare bekymret, for eksempel dersom du tror noen følger etter deg, kan du varsle dine kontaktpersoner om at du er utrygg. Det gjør du med «Følg Meg»-funksjonen som automatisk vil sende en nødmelding dersom du ikke har sjekket inn innen oppført tid.  

I tillegg har appen en egen fake-call-funksjon der du kan «be» telefonen ringe deg etter et par sekunder. Slik kan du late som om du prater i telefonen for å vise at en annen vet hva du gjør eller for å slippe at ukjente prater med deg. Appen koster 50 kroner i måneden.

bSafe app

Legg til venner som kan følge deg hjem eller den strekningen du skal gå. Velger du "tidtaker" vil appen automatisk sende en nødmelding dersom du ikke har sjekket inn innen oppført tid.

Companion

Companion-app

I likhet med de to andre appene, gir også «Companion» beskjed om hvor du er til enhver tid. Du taster bare inn din destinasjon og velger hvem du ønsker at skal følge med.

Hvis telefonen din faller i bakken eller du ikke er tilbake innen avtalt tid, vil appen sjekke om alt er ok. Om du ikke svarer i løpet av 15 sekunder, blir et varsel sendt automatisk til dine «Companions».

Også med denne appen kan du rapportere inn områder der «jeg føler meg nervøs».  Ved å trykke på denne knappen, får ditt nærpoliti en beskjed, slik at de kan jobbe med å gjøre området mer trygt i fremtiden. Men du trenger ikke bekymre deg for eventuelle avhør eller politibiler med sirener. Varslingen skjer nemlig helt anonymt. Havner du derimot i en reell nødsituasjon, varsler du nærmeste nødetat om hvor du er med kun to tastetrykk. 

Companion app

Også her kan venner passe på at du kommer trygt frem til estimert tid. Trykker du på "I feel nervous"-knappen vil ditt nærpoliti få beskjed og kan jobbe med å gjøre område tryggere.

Populært på Online.no nå: