Søk
Meny

Spare strøm? Ikke lukk favorittappene på iPhone!

En iPhone som holdes i hendene

Visste du at det kan ta mer strøm å avslutte en app enn å la den være åpen?

Mange iPhone-brukere har hørt at det ikke lønner seg å ha flere apper åpne samtidig, og at det vil sluke mye strøm. Det høres kanskje fornuftig ut, men det er faktisk en myte at du sparer strøm på å tvangsavslutte en app.

Appene på iPhonen din vil automatisk gå i ventemodus når de ikke brukes, noe som betyr at de ikke tar unødvendig prosessorkraft selv om de ligger åpne i bakgrunnen. På nettsidene sine forklarer Apple det slik: 

«Når de nyligst brukte appene vises, er ikke appene åpne, men de er i ventemodus for å hjelpe deg med å navigere og utføre flere oppgaver. Du bør kun tvinge en app til å avslutte hvis den ikke svarer.»

Et eksempel: Min Sky

La oss se nærmere på en populær app som brukes av mange. Min Sky er en bildelagringsapp som Telenor-kunder har inkludert i mobilabonnementet sitt – og som brukes til alt fra lagring til fremkalling av bilder.

Det er lett å tenke at man burde avslutte Min Sky når den ikke er i bruk, da den sikkert bruker mye strøm – og mye data. Men visste du at Min Sky faktisk må være åpen for at bakgrunnsopplastingen av bildene dine skal fungere?

Om du lukker appen – vil bakgrunnsopplastingen stoppe opp. Det er med andre ord fordelsaktig å la appen gå i ventemodus når den ikke er i bruk, istedenfor å avslutte den helt.

Tips!

  • Hvis du ønsker å spare strøm bør du heller sette mobilen i spareblussmodus. Dette kan du gjøre i kontrollsenteret, eller ved å slå på spareblussmodus under innstillinger på mobilen din.

Tvangsavslutter du appen vil du ikke bruke mindre strøm enn om den ligger i dvale, men du kan være uheldig å ikke få lastet opp de verdifulle bildene dine. Men så klart, Min Sky kan bruke noe mer strøm på den korte tiden appen bruker på å importere bildene dine.

Hvis du er redd for at bakgrunnsopplastingen tar mye data, kan du slå av denne funksjonaliteten når du er på 4G – og kun sikkerhetskopiere bilder når du er koblet på WiFi. Et annet alternativ er å velge et abonnement med ubegrenset data, slik som Next fra Telenor, slik at du slipper å bekymre deg for databruk.

Slik fungerer Min Sky:

Og visste du at du ikke må være Telenor-kunde for å laste ned Min Sky?