Søk
Meny

Å lukke apper på mobilen sparer ikke alltid strøm – tvert imot

En iPhone med apper som holdes i hendene

Mobilen din bruker som regel mer strøm på å lukke en app enn å la den være åpen. Det finnes likevel én god grunn til å tvangsavslutte iPhone- og Android-apper.

Mange har nok hørt at det ikke lønner seg å ha flere apper åpne samtidig, og at det vil sluke mye strøm. Da er det kanskje fornuftig å tvangslukke apper du ikke bruker? Nei – snarere tvert imot.

Her skal vi forklare hvorfor ved å bruke en populær app som eksempel, nemlig Min Sky.

Å lukke apper forlenger ikke batteritiden

Grunnen til at at vi trekker frem Min Sky i denne sammenhengen, er at appen blant annet laster opp og lagrer bildene dine i nettskyen. Det kan du velge at skal skje i bakgrunnen – du trenger bare å knipse bildene og appen vil dermed lagre dem trygt i skyen.

Men bør du avslutte Min Sky når den ikke er i bruk, i håp om at dette skal få batteriet til å vare litt lenger? 

Svaret er nei. Appen bruker riktignok bittelitt strøm akkurat når den laster opp bildene dine, men når den ikke er i bruk går den i ventemodus – noe som er svært lite strømkrevende.

Faktisk er det mer krevende for mobilen din å lukke appen og deretter åpne den igjen når du skal bruke den.

Tips!

  • Hvis du ønsker å spare strøm bør du heller sette mobilen i spareblussmodus på iPhone og batterisparingsmodus på en Android-telefon. Dette kan du gjøre i kontrollsenteret i iOS og hurtiginnstillinger i Android, eller ved å gå til innstillinger på mobilen din.

Apper i bakgrunnen gjør ikke mobilen tregere

iPhone med apper

Det er faktisk slik at Min Sky må være åpnet for at bakgrunnsopplastingen av bildene dine skal fungere. Men hvis du har mange apper i ventemodus, vil ikke de ta opp masse prosessorkraft?

Igjen: Nei. Mobilen din er ganske smart og merker hvilke apper du bruker – og hvilke den ikke skal bruke krefter på. 

Avslutter du for eksempel Min Sky, forhindrer du altså en viktig funksjonalitet – bakgrunnslagringen av bilder og videoer – uten at du får noe særlig igjen for det.

I tillegg vil apper du har «på vent» starte umiddelbart når du tar dem i bruk igjen. Du vil altså oppleve at mobilen din er raskere hvis du ikke lukker appene.

Tips!

  • Hvis du er redd for at bakgrunnsopplastingen tar mye data, kan du slå av denne funksjonaliteten når du er på 4G – og kun sikkerhetskopiere bilder når du er koblet på WiFi.

  • Et annet alternativ er å velge et abonnement med ubegrenset data, slik som Next fra Telenor, slik at du slipper å bekymre deg for databruk.

Lukk appen når den henger seg opp

Vi har allerede vært inne på det, og det er faktisk en god grunn til å tvangsavslutte apper: hvis de henger seg opp.

Nyere mobiler er noen skikkelige arbeidshester, men av og til kan det gå galt. Apper kan henge seg opp, for eksempel hvis nettleseren ikke klarer å laste inn en nettside ordentlig eller under spesielt krevende oppgaver som bilde- og videoredigering.

Dette er grunnen til at du har muligheten til å tvangsavslutte apper.

Slik fungerer Min Sky:

Og visste du at du ikke må være Telenor-kunde for å laste ned Min Sky?