Glad i film og tv-serier?

Her er appene du må ha.
Underholdningsapper til mobil og nettbrett

Av og til er det perfekt å se spennende film og tv på mobilen eller nettbrettet. Da er det godt at alle de største strømmetjenestene tilbyr egne apper, slik at du får med deg all spenningen enten du er på farta, hytta ... eller ligger under dyna.

Her er appene du bør sjekke ut til mobil og nettbrett:

Min Video

Min video

I denne appen, som er gratis for alle med mobilabonnement fra Telenor, får du full oversikt over det som er verdt å se i film- og tv-jungelen. Du tilpasser selv appen etter de tv-kanalene og strømmetjenestene du har tilgang på, og kan få anbefalinger og varsler så du aldri går glipp av det beste. I appen kan du også se innhold fra strømmetjenesten FOX+ helt gratis.

Om du surfer på mobilnettet, kan du lett se hvor mye data hver episode eller film bruker – og enkelt bestille mer om det skulle trengs.

NRK nett-tv

NRK nett-tv

Statskanalen har kanskje ikke det største arkivet av filmer og tv-serier, men har til gjengjeld enorme mengder av svært godt (og «gratis»/lisensfinansiert) innhold som nylig er blitt sendt på tv. 

Gikk du glipp av siste «Nobel»-episode trenger du altså ikke fortvile – du finner den her. Du kan også se alle NRKs tv-kanaler live.

TV 2 Sumo

TV 2 Sumo

På TV 2s strømmetjeneste Sumo finner du i tillegg til TV 2s egenproduserte tv-programmer og serier også stadig flere innkjøpte serier og filmer – spesielt om du blar opp litt ekstra for C More-innholdet. 

Koster fra 129 kroner måneden. Du kan også se alle TV 2s kanaler live.

Netflix

Netflix

Dette er den mest populære og velsmurte strømmetjenesten, som tilbyr både filmer og tv-serier fra 79 kroner måneden (99 om du vil se i HD). 

Utvalget blir stadig større, også takket være Netflix' populære egenproduserte serier.

HBO Nordic

HBO Nordic

HBO er en gammel traver for serieinteresserte, og på denne tjenesten er det også hovedsakelig tv-serier du får (for 89 kroner måneden). 

Her finner du alt fra nye storserier som «Game of Thrones» og «Fargo» til evige klassikere som «Sopranos».

Viaplay

Viaplay

Viaplay er stadig bedre på filmer og tv-serier, og har sikret seg blant annet Disney-rettigheter som gir et godt utvalg av barnefilm. 

Tjenesten lar deg også laste ned mye av innholdet på enheten slik at du kan se det når du er offline. Koster 99 kroner måneden (199 om du vil ha sport).

Mubi

Mubi

Dette er strømmetjenestenes «underdog», som godt fortjener litt mer oppmerksomhet. Er du over snittet glad i film, vil du kanskje sette pris på den daglige utvalgte filmen fra Mubis redaksjon – ofte en klassiker. 

Filmene ligger ute i en måned – altså er det bare 30 filmer tilgjengelig på tjenesten til enhver tid. Til gjengjeld koster det hele bare 49 kroner måneden.

C More

C More

Betalingstjenesten C More har en lang rekke aktuelle filmer og tv-serier, som du også kan se i appen. 

Om du bare vil ha nett-tilgang på tjenesten, kjøper du dette via TV 2 Sumo – men alle som betaler for C More via tv-operatøren sin kan altså ta med innholdet på farta i denne appen.

Dplay

Dplay

Mange nordmenn fikk nylig brått øynene opp for Dplay, strømmetjenesten til Discovery. Tjenesten har fått en liten oppussing, noe som gjør det lettere å se høydepunkter fra selskapets 13 kanaler som TVNorge, MAX, Discovery og Eurosport - i tillegg til livesendingene.

Android-appen er helt fersk, og støtter Chromecast.

IMDb

IMDb

IMDb står for internet movie database, og er det definitive stedet å gå til når du lurer på noe som har med en film eller tv-serie å gjøre. Hvilket år ble den første «Star Wars»-filmen laget? Hva heter hun som spilte i den ene Woody Allen-filmen igjen? Her finner du svaret – og langt mer.

Populært på Online.no nå: