Søk
Meny

Glad i film og tv-serier?

Her er appene du må ha.

Av og til er det perfekt å se spennende film og tv på mobilen eller nettbrettet. Da er det godt at alle de største strømmetjenestene tilbyr egne apper, slik at du får med deg all spenningen enten du er på farta, hytta ... eller ligger under dyna.

T-We

Om du er tv-kunde hos Telenor, har du også tilgang til underholdningsuniverset T-We – som også er tilgjengelig via mobilen din via egne apper.

Her kan du både se live-tv, eller strømme filmer og tv-serier du har gått glipp av via tjenestens innholdsrike arkiver. I tillegg til ukesarkivet fra tv-sendinger, kan du se eget innhold fra aktører som FOX, Paramount og Disney – samt leie premierefilmer til stykkpris.

NRK nett-tv

Statskanalen har kanskje ikke det største arkivet av filmer og tv-serier, men har til gjengjeld enorme mengder av svært godt (og «gratis»/lisensfinansiert) innhold som nylig er blitt sendt på tv. 

Gikk du glipp av siste episode av den nyeste serien, trenger du altså ikke fortvile – du finner den her. Du kan også se alle NRKs tv-kanaler live.

TV 2 Sumo

På TV 2s strømmetjeneste Sumo finner du i tillegg til TV 2s egenproduserte tv-programmer og serier også stadig flere innkjøpte serier og filmer – spesielt om du blar opp litt ekstra for C More-innholdet. 

Du kan også se alle TV 2s kanaler live.

Netflix

Dette er den mest populære og velsmurte strømmetjenesten, som tilbyr både filmer og tv-serier (også i 4K, om du har det dyreste abonnementet). 

Utvalget blir stadig større, også takket være Netflix' populære egenproduserte serier.

HBO Nordic

HBO er en gammel traver for serieinteresserte, og på denne tjenesten er det også hovedsakelig tv-serier du får. 

Her finner du alt fra nye storserier som «Game of Thrones» til evige klassikere som «Sopranos».

Viaplay

Viaplay er stadig bedre på filmer og tv-serier, og har sikret seg blant annet Disney-rettigheter som gir et godt utvalg av barnefilm. 

Tjenesten lar deg også laste ned mye av innholdet på enheten slik at du kan se det når du er offline. Om du vil ha sport, kan du betale for det på toppen av film- og tv-innholdet. 

Amazon Prime Video

Nettgiganten Amazon er en av de ferskeste strømmetjenestene som er tilgjengelig i Norge. Raskt har de slått seg opp med gode egenproduserte serier – bilinteresserte vil også sette pris på «Top Gear»-arvtakeren «The Grand Tour»

Mubi

Dette er strømmetjenestenes «underdog», som godt fortjener litt mer oppmerksomhet. Er du over snittet glad i film, vil du kanskje sette pris på den daglige utvalgte filmen fra Mubis redaksjon – ofte en klassiker. 

Filmene ligger ute i en måned – altså er det bare 30 filmer tilgjengelig på tjenesten til enhver tid. Til gjengjeld er Mubi den billigste av strømmetjenestene på markedet. 

C More

Betalingstjenesten C More har en lang rekke aktuelle filmer og tv-serier, som du også kan se i appen. 

Om du bare vil ha nett-tilgang på tjenesten, kjøper du dette via TV 2 Sumo – men alle som betaler for C More via tv-operatøren sin kan altså ta med innholdet på farta i denne appen.

Dplay

Mange nordmenn fikk nylig brått øynene opp for Dplay, strømmetjenesten til Discovery. Tjenesten har fått en liten oppussing, noe som gjør det lettere å se høydepunkter fra selskapets 13 kanaler som TVNorge, MAX, Discovery og Eurosport - i tillegg til livesendingene.

IMDb

IMDb står for internet movie database, og er det definitive stedet å gå til når du lurer på noe som har med en film eller tv-serie å gjøre. Hvilket år ble den første «Star Wars»-filmen laget? Hva heter hun som spilte i den ene Woody Allen-filmen igjen? Her finner du svaret – og langt mer.