Fem fine vinteropplevelser - rett i lomma

Her er vinterens favoritt-apper.
Nordlys

Nordlys er noe av det vakrest naturen kan by på. Fint da at det finnes en app som har meldinger om hvorvidt lyset er synlig for deg. Foto: iStockPhoto LP.

Uansett om du trives best ute i skisporet eller foran peisen med et overdimensjonert kakaokrus, finnes det nyttige og underholdende apper som kan hjelpe deg til de beste opplevelsene. Her er det du trenger for å klargjøre mobilen for dine foretrukne vinteraktiviteter. 

1. Skiinfo

applogo

Om du vil ha kontrollen på hvordan det går med dine favoritt-skisteder, er appen Skiinfo et godt utgangspunkt. Den viser pudderrapporter for tusenvis av skisteder verden over, og gjør det lett å holde oversikten over hvor den beste snøen er. Kanskje ekstra nyttig i år hvor snøen har latt vente på seg i lavlandet. Og er du ekstra fan, kan du jo anbefale ditt snøsted til andre brukere.

2. Swix-appen

applogo

Om du ikke har kastet deg på staketrenden, trenger du fortsatt smøring under skiene når du skal ut i trikkeskinnene. Og siden alle ikke har et skismørelag i ryggen når de skal ut en tur, så kan det være greit med litt hjelp. Swix-appen gir deg råd basert på temperaturen, snøen, dine egne evner som personlig smøreteam, og du kan også planlegge fremover ved å se på værvarslingen der du skal stå på ski.

3. Yr.no

applogo

Yr-appen er allerede blant Norges mest nedlastede apper, så om du ikke har den, er det kanskje på tide. Den viser været hvor enn i verden du er – enten du tilbringer vinterferien i skisporet her hjemme eller i alpene, eller på en strand et eller annet varmt sted.

4. Nordlys-app

applogo

Det er nordlys-sesong. Uansett om du skal opp i høyfjellet eller holde deg i lavlandet,  er det ikke utenkelig at de flakkende lysbølgene er synlige for deg også. Visit Norway har laget appen Norway Lights som viser hvor og når nordlyset er synlig for deg.

5. Stickman Snow Boarder

Snowboarder

Er du sliten etter en dag i bakken, og vil hvile foran peisen? Ikke gi helt slipp på snøen, men kast deg de populære Stickman-spillene. Stickman Snow Boarder er den aller råeste i serien. Spenn på deg fjøla og sett utfor verdens farligste fjell i dette heseblesende spillet. Tar du utfordringen? 

Tips!
Husk at batteriet tappes raskere i kaldere vær. Et ekstrabatterisom kan brukes til å lade opp smarttelefonen eller nettbrettet kan være en lur investering når du skal på tur.

Populært på Online.no nå: