Søk
Meny

Dette er Apple Watch Series 6 og Apple Watch SE

Apple Watch Series 6

To nye smartklokker i kjent innpakning – med raffere innmat. Her kan du se alle fordelene og forskjellene.

For første gang har Apple samtidig lansert to forskjellige modeller av sin smartklokke Apple Watch: Apple Watch Series 6 og Apple Watch SE.

Hvilken av disse er så rett for deg? Først og fremst kommer de to klokkemodellene i to forskjellige prisklasser (der Apple Watch SE er den rimeligste), og dermed er det også en og annen forskjell på hva de to hver for seg svært solide smartklokkene kan gjøre.

Her skal vi se litt nærmere på de to modellene – samt hva de begeistrede anmelderne sier om dem.

Apple Watch Series 6

Den nyeste smartklokken fra Apple er, naturlig nok, også den beste og mest avanserte til dags dato.

Det som er nytt i denne omgang, er muligheten du har til å måle oksygen i blodet ditt. Dette skjer ved at baksiden av klokken sender et rødt lys mot armleddet ditt – og du får umiddelbart oversikt over hvor mange prosent oksygen blodet ditt klarer å frakte ut til resten av kroppen. Resultatet sier rett og slett noe om hvor god form du er i.

Ellers har klokken også en EKG-måler, som kan gi deg en rask analyse av hjertehelsen din. Kombinert med en rekke andre sensorer – blant annet en svært effektiv fallsensor som automatisk kan tilkalle hjelp ved et fall – er Apple Watch Series 6 potensielt like livreddende som den kan være motiverende for en god helse og livsstil.

Apple Watch Series 6 måler oksygen i blodet

MÅLER MYE: Apple Watch Series 6 er stappfull av sensorer, og kan nå også måle oksygen i blodet ditt.

For at du alltid skal ha informasjonen lett tilgjengelig på håndleddet, enten du vil sjekke tiden eller pulsen midt i en hard treningsøkt, så er Retina-skjermen alltid på – uten at det spiser av den verdifulle batteritiden.

Og med 4G innebygget i klokken via eSIM, kan du la mobilen din ligge igjen hjemme, og fortsatt være tilkoblet Norges beste mobilnett.

Apple Watch Series 6 kommer i en rekke farger, og flere materialer. Modellene i aluminium har skjermer av Ion-X-glass, mens modellene i rustfritt stål har skjermer av safirglass. Du har også valget mellom 44mm og 40mm urkasse.

Apple Watch SE

Akkurat slik iPhone har sin svært populære iPhone SE – som byr på stor kraft til en liten pris – har også Apple Watch nå fått sin helt egen SE-modell.

Her får du også veldig mye for pengene: Samme heldekkende skjermstørrelse som på Apple Watch Series 6, og full tilgang på de nyeste appene og urskivene.

Selv om Apple Watch SE ikke har samme mulighet til å måle oksygen og EKG, kan den måle en rekke andre ting. Ved at den måler pulsen din i sanntid, kan den for eksempel varsle deg om du har uvanlig høy eller lav puls – eller en ujevn hjerterytme. Fallsensoren kan også varsle ved fall, og den innebygde høydemåleren er alltid på og aktiv – et fint tillegg til GPS-funksjonen når du er ute og løper eller går (eller bare skal finne et sted på kartet).

I den nye søvn-appen kan også lage leggetidsrutiner som sikrer deg søvnen du trenger ... samt analyser som viser om du faktisk klarer å følge dette opp.

Apple Watch Series 6 måler oksygen i blodet

FARGERIKT: Apple Watch SE speiler personligheten din ... til en rimelig penge.

Apple Watch SE har hakket mindre prosessorkraft enn Apple Watch Series 6 – men det har ifølge anmelderne lite å si i hverdagen: Dette er en nemlig en fantastisk smartklokke, bare til en litt lavere pris.

Apple Watch SE kommer i tre farger i aluminium, og har skjerm av Ion-X-glass.

Kjøp Apple Watch Serie SE i nettbutikken

Og hva sier egentlig anmelderne?

– Fortsatt den beste smartklokken du kjøpe, lyder dommen fra Tek.no. Kjappere lading, stort apputvalg og muligheten til å måle enda flere ting enn tidligere, er blant de viktigste fordelene med Apple Watch series 6 ifølge nettstedet. 

– Apple prøver å male Watch som et slags legekontor på håndleddet. Og det skal de ha; Apple Watch er blant de få teknoproduktene som faktisk berger liv, mener anmelderen.

Dinside gir begge klokkene terningkast fem, og kaller Apple Watch Series 6 for «den desidert beste smartklokka fra Apple til nå». Anmelderen skriver at klokken er blitt viktig treningskamerat og trekker frem alle sensorene og funksjonene som følger med.

The Verge er svært glade for at søvnmåling er innebygd, skryter av den flotte skjermen og slår til med en nipoenger – altså nesten full score.

iMore er svært begeistret over Apple Watch SE, først og fremst på grunn av hva du får for pengene: 

– Klokken leverer enestående verdi til brukerne ved å tilby så mange av funksjonene du forventer i en Apple Watch, med en lavere startpris, skriver nettstedet, og gir den minste av de nye klokkene 4,5 stjerner av fem mulige. De legger til at den er særlig egnet for førstegangskjøpere, samt dem som vil oppgradere fra tidligere generasjoner.