Søk

Online.no

Meny

5 grunner til at vi digger den nye iPaden

Nå som den nye iPaden endelig støtter Apple Pencil, kan du slippe løs dine kreative krefter. Alle foto: NewsLab

Kraftig nok til å løse alle oppgaver – og støtter Apple Pencil!

Apple har nylig lansert en ny 2018-modell av sin iPad.

Selv om den tilsynelatende ser lik ut som tidligere modeller, er det en rekke spennende nyheter som skjuler seg under det tynne, lekre panseret.

Her er 5 grunner til at du bør se nærmere på den nye iPad 2018-modellen:

Du kan enkelt håndskrive noe i Notater-appen – som synkes på tvers av enhetene dine via iCloud. I disse notatene kan du også ta bilder eller lime inn andre elementer, noe som er praktisk under forelesninger.

Den støtter endelig Apple Pencil

Da Apple lanserte sin kraftigere iPad Pro-modell for noen år siden, var det store trekkplasteret muligheten til å tegne og skrive rett på skjermen med den imponerende presise Apple Pencil.

Nå som den nye, vanlige iPad 2018-modellen endelig støtter Apple Pencil, åpner det seg en helt ny verden for kreativ iPad-bruk også for oss som ikke har bladd opp de ekstra tusenlappene for en kraftigere iPad Pro.

I bruk på den nye iPaden føles Apple Pencil nøyaktig like responsiv som ved bruk på iPad Pro. Når du utfolder deg i en av de mange gode tegne-appene, vil du raskt merke at den trykkfølsomme blyanten gir deg full flyt og frihet, enten du bruker en digital kullstift eller maler med akvarellfarger.

Det er også enkelt og praktisk å håndskrive noe i notat-appen – eller signere et dokument uten å måtte skrive det ut først. Uansett bruk, vil du raskt oppleve at Apple Pencil (som må kjøpes separat) er et kjærkomment tilbehør i den nye iPad-hverdagen.

Her kan du se hvordan det gikk da vi fikk Bendik Kaltenborn til å teste Apple Pencil. Riktignok på iPad Pro, men opplevelsen er nå lik på 2018-modellen av den vanlige iPaden.

Det er ikke noe problem å kjøre flere apper samtidig – den nye iPaden er kraftig nok for selv den mest iherdige multitaskeren.

Den er kjapp!

Heller ikke under panseret har Apple spart på kreftene i sin nye iPad. Men kombinasjonen av A10 Fusion-chipen og 2 GB minne, leverer 2018-modellen nok kraft til å kunne kjøre alle appene du måtte ønske, kjapt og smidig.

Enten du måtte ønske å redigere 4K-video, eller å spille et grafikktungt spill – kanskje også med utvidet virkelighet – er det viktig at iPaden klarer å henge med. Også om du velger å kjøre flere apper samtidig, som en FaceTime-samtale samtidig som du søker etter noe på nettet, leverer iPaden god flyt.

Den har en akkurat passe størrelse

En iPad er noe du kjapt skal bruke mye, og da er det jo greit at den ikke er for tung eller krøkkete å holde over lengre tid – noe den nye 2018-modellen heldigvis ikke er.

Personlig oppleves den 9,7 tommer store skjermen som den perfekte størrelsen for surfing, lesing og Netflix-titting i fanget. Det er ikke for lite, og ikke for stort – enten det er voksen- eller barnehender som holder rundt den.

Den nye iPad (2018) er tynn og smidig, og ligger godt i håndflaten.

I tillegg er skjermen krystallklar, med skarpe farger og godt lys. iPaden har riktignok ikke TrueTone-fargejustering som på iPad Pro, men det er en av bare få ting som nå faktisk skiller de to i praksis (en annen ting her er stereo-høyttalerne til iPad Pro, i motsetning til monolyden på iPad 2018-modellen).

Nettsider lastes kjapt inn, og ser bra ut på den krystallklare iPad-skjermen.

Perfekt å surfe på – lenge!

Når du surfer på nettet, går også alt akkurat så kjapt som det burde – det er lite som er mer irriterende enn å vente på at nettsider laster, eller at alt innholdet ser rotete ut når det først dukker opp på skjermen.

Med støtten for nano-SIM, står du også fritt til å bruke iPaden til fulle, uansett hvor du måtte oppholde deg. Med et Tvilling-SIM fra Telenor kombinert med Fleksi-abonnementet, kan du surfe, streame og videochatte så mye du vil. Uten å måtte stresse med hvor mye mobildata du bruker, ettersom abonnementet tilpasser seg din bruk.

Og med en batteritid som i praksis viser seg å strekke like lenge til som de oppgitte 10 timene, er det mer sannsynlig for at øynene dine blir slitne lenge før batteriet takker for seg.

En av styrkene til iPad, er også det utrolig rike tilbudet av apper. Her finner du garantert noe for enhver smak og ethvert behov.

Du får veldig mye for pengene

Hvorfor har så Apple lansert såpass mye kraft og funksjonalitet i 2018-versjonen av den vanlige iPaden – faktisk såpass mye at det ikke lenger er mange gode grunner til å måtte betale mye mer for iPad Pro-modellen i samme størrelse?

Fordi det gjør den nye iPaden mer passende for studenter og lærere, som Apple nå ønsker å kunne tilby gode og kraftige nok verktøy, uten at det koster skjorta.

Faktisk dro Apple-sjef Tim Cook til en amerikansk high school i Chicago da han skulle lansere den nye iPaden tidligere i år, og Apple pusher samtidig ut en rekke nye apper og verktøy som skal gjøre iPaden mer attraktiv i klasserom og skolesekker.

Like mye som det kan være et godt grep for å gjøre undervisningen enklere og mer fengene for enkelte elever, er det raskt et smart trekk av Apple – som dermed kan styrke iPadens posisjon i konkurranse med andre, relativt billige læringsverktøy.

Enten du er student eller ei, kommer denne satsingen oss til gode – i form av en kraftplugg av et nettbrett, med masse ny funksjonalitet, til en svært overkommerlig pris.