3 grunner til at bredbåndet ditt er tregt

… og løsningene på problemene.
Tregt bredbånd

Murvegger kan hindre signalene i å nå frem til pc-en din.

Opplever du innimellom at nettet hjemme er tregt? At det hakker litt når flere er påkoblet samtidig? Det viktigste for en god nettopplevelse er å ha et bredbånd som er raskt nok, men det finnes også andre grunner til at nettet ikke fungerer optimalt.

Her er 3 grunner til at bredbåndet ditt kan oppleves tregt:

1. Ruteren er plassert feil

Er ruteren plassert i nærheten av fysiske hindringer (for eksempel murvegger) eller støykilder (for eksempel babycall og mikrobølgeovn) kan det hindre signalene i å nå frem til pc-en eller mobilen din. Løsning: Plasser ruteren nærmest mulig der du bruker internett mest. Aller helst høyt oppe, og ikke i et skap.

2. Utstyret ditt er utdatert

Bruker du en gammel pc eller ruter? Da er sjansene svært store for at dette bremser hastigheten på hjemmenettet ditt.
Løsning: Ved å bytte ruter kan du i mange tilfeller flerdoble hastigheten din, selv mot gammelt utstyr. 

Telenors nyeste ruter heter ZyXEL P8702N og kan brukes til alle Telenors bredbåndslinjer. Den har et diskré og plasseringsvennlig design, og har ingen skjemmende antenner. Svart eller hvit? Det er opp til deg.

3. For mange brukere er pålogget

Er det mange som bruker bredbåndet samtidig kan hastigheten oppleves som tregere. 
Løsning:
Det kan være en god idé å oppgradere bredbåndet ditt til et abonnement med høyere hastighet. Da kan flere være pålogget uten at det går ut over farten.

Er det trådløse nettet fremdeles tregt?

Har du vært gjennom tipsene over og opplever at hjemmenettet fremdeles henger, kan det være andre grunner til at det ikke fungerer som det skal. Vi har snakket med trådløs-ekspert Eyvind Skaga. Han er ansvarlig for modem og hjemmenett i Telenor, og kan mer enn de fleste om trådløse signaler.

VIDEO: Tips til bedre trådløst hjemmenett

Populært på Online.no nå: