Søk
Meny

Derfor er det så viktig at ruteren kommer ut av skapet

Tregt nett? Slipp ruteren fri!

Å plassere ruteren inne i et skap er dessverre vanlig praksis i mange hjem.  

Og har du en ruter med mange blinkende lys, utstående plast-antenner og krøllete ledninger er det samtidig forståelig at du ikke vil gi den en prominent plass i stua.

Problemet er bare det at å gjemme bort ruteren er som å gjemme bort nettet. De trådløse signalene blir svakere og resultatet er dårligere internettdekning.

Den nye WiFi-ruteren designet av Snøhetta

Den nye WiFi-ruteren designet av Snøhetta

Et vinnende utseende

Derfor er den nye ruteren fra Telenor spesialdesignet med tanke på å skulle stå synlig i hjemmet.

Både ruteren og forsterkeren er laget av Snøhetta, og har allerede vunnet den prestisjetunge designprisen Red Dot Design Award.

Camilla Amundsen, leder for TV og bredbånd i Telenor.

Camilla Amundsen, leder for TV og bredbånd i Telenor.

Det enestående designet fikk hederlig omtale for å tilføre både nøkkeltrender og kvalitet i utformingen.

Den flotte ruteren kan du nå leie hvis du er bredbåndkunde hos Telenor. Da får du også Alltid WiFi – tilgang på egne WiFi-eksperter og en garanti for at du blir fornøyd med dekningen hjemme.

– Noen opplever ustabilitet og dårlig trådløs dekning innenfor husets fire vegger. Med det nye WiFi-utstyret fra Telenor får man optimalisert signalet, og dermed et mer velfungerende hjemmenett i flere rom og etasjer i boligen, sier Camilla Amundsen, leder for TV og bredbånd i Telenor.

Ut av skapet, men hva nå?  

Å sette ruteren synlig er viktig, og er du ute etter optimalt nett går rådene videre ut på å plassere ruteren sentralt, fritt og høyt.

Er ruteren sentralt plassert i huset vil rekkevidden være spredt til flest mulig rom der du bruker internett. Dette er ofte i stua.

Finn også en plass til WiFi-ruteren litt opp fra gulvet, slik at signalene slipper å trenge gjennom møbler og andre hindringer før de når mobilen eller PCen din.

Hvis du opplever at signalet ikke er godt nok, prøv deg frem med å sette ruteren på litt ulike steder i huset. Et par meter til høyre eller venstre kan være akkurat det som skal til for å forbedre nettopplevelsen.

Skulle dette likevel ikke bedre din tilknytning til verdensveven, kan det hende du har behov for en forsterker.

Forsterkeren sørger for at signalet når lenger, eller kan sno seg rundt et hjørne uten problemer.

Normalt vil en middels stor bolig på 80 - 170 kvm ha behov for en WiFi-ruter og en WiFi-forsterker. Større boliger eller boliger med utfordrende dekningsforhold, som murvegger eller flere etasjer, vil normalt sett ha behov for en normal WiFi-ruter og to WiFi-forsterkere.