Søk
Meny

Disse trådløse nettverkene gjør nabolaget morsommere

Fra intenst nerdete ordspill til grov humor og geniale enlinjere: Her er wi-fi-navnene du skulle ønske du hadde kommet på selv.  

Når du logger deg på et trådløst nettverk og får opp listen over andre nettverk i området, får du samtidig – enten du vil eller ei – et ørlite glimt inn i andre menneskers liv.

Der mange nøyer seg med å beholde det generiske wi-fi-navnet de har fått utdelt av nettleverandøren, legger andre stor flid i å døpe hjemmenettverket med det morsomste, tørreste, smarteste eller frekkeste navnet de er i stand til å hoste opp.

Wi-fi-humor har etterhvert blitt en egen komisk subsjanger – på linje med roasting, pappahumor og kransekakevitser.

Ordspillegalskapen brer om seg

Mange wifi-navn er simpelthen for bra til å bli værende på ett sted. En særdeles populær gjenganger blant landets trådløse spøkefugler baserer seg på Offsprings udødelige partypunk-hit fra 1998.

Pretty Fly For A Wi-Fi er imidlertid bare toppen av dette humoristiske isfjellet. LAN – local area network , som er den engelske betegnelsen på hjemmenettet ditt – er for eksempel et meget anvendelig ord å leke med. Et utvalg:  

Benjamin FrankLAN
A LANister always pays his debts
This LAN is your LAN
The promised LAN

Og så videre.

Noe færre muligheter finnes i ordet «router», men en amerikansk legende har i alle fall fått sin hyllest i det velklingende nettverksnavnet Martin Router King.

Enda flere gøyale wi-fi-navn

Kaffebrenneriet Gjest

Abraham Linksys

It hertz when IP

Hide your kids, hide your wi-fi

Will connect for beer 

FBI Surveillance Van 

Wu-Tang LAN

LAN of milk and honey 

Nabokrangel via nettverk

Det sosiale aspektet ved wi-fi-navn kan heller ikke underslås. Et vakkert eksempel er den legendariske klyngen av nettverk som samkjørte navnene sine slik at de utgjorde hele teksten til Fresh Prince in Bel Air-introlåten.

Ikke alle sosiale interaksjoner er av like vennlig karakter, dog. Flere kafeer har rapportert om naboer som kalt opp det trådløse nettverket sitt etter dem, med påfølgende forvirring når kunder ber om passordet.

We can hear you having sex har blitt observert på flere lister over tilgjengelige nettverk, med og uten frekke svar som We can hear you NOT having sex, Enjoy our sex noises eller We can hear you whacking off to it.

Og mens vi er inne på temaet: Enkelte velger å utstyre nettverket sitt med temmelig eksplisitte navn. En viss aktsomhet – eller folkeskikk – anbefales.

Passord – trygghet fremfor humor

Selv om det er stor humor og inspirasjon å hente i de kreative wi-fi-navnene: Et sterkt passord på det trådløse nettverket ditt er ingen spøk, men snarere en nødvendighet om du vil føle deg trygg når du surfer på nettet.

Et personlig nettverkspassord lager du lett selv på Min side. Det skal bestå av minst 9 tegn, samt et tall, en liten og en stor bokstav (ikke æ, ø og å). Det kan være smart å skrive ned nettverkspassordet.

Nettverksnavnet har ingenting med sikkerhet å gjøre, og du kan kalle det hva du vil – men legg like mye innsats i å tenke ut et godt og sikkert passord.