Søk
Meny

Filmkveld: 5 ting som gjør opplevelsen uforglemmelig

Bilde av noen som har en perfekt filmkveld.

Fra stabilt bredbånd til et rikt utvalg TV-underholdning – her er alt du trenger for en vellykket filmkveld.

En god grunn til å elske mørketida er at det endelig blir sosialt akseptert å kose seg hjemme foran skjermen igjen. 

Å sette seg godt til rette i sofaen, gjerne omgitt av gode venner, familie eller kanskje en date, med valgfri snacks i en bolle og en god film på TV-en, er for mange av oss selve definisjonen av hverdagslykke. 

Det er imidlertid noen elementer som må være til stede for en ordentlig vellykket filmkveld. 

5 ting som skaper uforglemmelig filmkveld:

1. Unngå ufrivillige cliffhangere med stabilt nett

Den aller viktigste forutsetningen for en perfekt filmkveld, er at internettforbindelsen spiller på lag med alt det andre. 

Enten det er Denzel Washington som sparker skurkerumpe i det endelige oppgjøret i en av «Equalizer»-filmene, Mark som holder fram håndskrevne kjærlighetserklæringer til Juliet i «Love Actually» eller E.T. som tar et tårefylt farvel før han vender hjem – hakking og bufring kan virkelig rive en filmopplevelse i stykker.   

Med bredbånd fra Telenor er ikke dette et problem.  

Nettet er nemlig i verdensklasse, og WiFi-dekningen hjemme sikres av WiFi-utstyr som vil gjøre deg fornøyd i hele hjemmet. Hvis ulykken likevel skulle være ute, kan du få en datapakke slik at du kan fullføre filmen – takket være Telenors Alltid På Nett-garanti.

3 viktige fordeler med internett fra Telenor:

  • WiFi-utstyr med fornøydgaranti

  • Surf tryggere med sikkerhetsfilter

  • Alltid På Nett-garanti

Les mer og bestill her >

2. Legg vekk mobilen

Mobilen er en fantastisk kilde til underholdning, nyheter, spill og sosial kontakt. Mulighetene er ubegrensede (ikke minst med et mobilabonnement med ubegrenset data), men det er en tid for alt – ikke minst på en filmkveld. Noen ganger er det eneste fornuftige alternativet å legge bort mobilen og fordype deg i det som skjer foran øynene dine her og nå.  

En god film er en ypperlig anledning til å ta en velfortjent pause fra mobilskjermen og gi deg selv sjansen til å fortape deg i et kunstnerisk univers, eller la deg rive med i fiktive konflikter eller fantastiske fantasy-fortellinger 

Spør en hvilken som helst regissør på å perfeksjonere en fortelling, enten det er Martin Scorsese, Greta Gerwig eller James Gunn, og hen vil garantert være enig i at mobil er en distraksjon som ikke hører hjemme i filmkvelden.

3. Nok å velge mellom

Vi mennesker er heldigvis forskjellige, og det gjelder i aller høyeste grad også når det kommer til filmsmak. Noen foretrekker smale, europeiske kunstfilmer fra perioden 1957-71, mens andre heller vil fordype seg i Arnold Schwarzeneggers samlede verker. De fleste av oss har i tillegg forskjellige filminteresser til ulike tider, avhengig av humør og dagsform. 

Bilde av noen som ser på T-We-portalen.

Det lønner seg med andre ord å ha tilgang til et rikholdig utvalg av filmer innen alle sjangre – slik at du alltid kan finne noe som passer perfekt til din filmkveld.

Med T-We fra Telenor er alt du trenger samlet på ett sted!

Her kan du kombinere populære strømmetjenester og TV-kanaler akkurat slik du ønsker, bytte innholdet i kanalpakken kostnadsfritt når du vil, og ha tilgang til et stort bibliotek av filmer, TV-serier, sport og andre ting som hører med.

4. Finn den riktige filmen til din filmkveld

I T-We finner du til enhver tid gode anbefalinger basert på hva slags type film du ønsker å se. Der vil du også finne ut hva andre seere synes i form av ratingen filmen har på Internet Movie Database (IMDB).  

I tillegg finnes det flust med andre gode tjenester du kan sjekke ut når du befinner deg i et ubesluttsomt humør– for eksempel Metacritic eller Letterboxd. Eller du kan gjøre som mange av oss når vi føler oss tomme for inspirasjon – se en film du elsker om igjen.

5. Ingen filmkveld uten snacks

Snacks og forfriskninger er kanskje ikke strengt nødvendig for å nyte en film, men det løfter unektelig opplevelsen og er et naturlig element i enhver perfekt filmkveld. 

Søte og salte snacks – ikke minst smågodt og popkorn – er kanskje de vanligste bærebjelkene i en meny for denne anledningen, men her finnes det mange muligheter til å variere, for eksempel med fingermat og drikke knyttet til temaet i filmen, eller grønnsaker med dip om du kjører et knallhardt kostholdsregime.      

Det viktigste er strengt tatt at snacksen ikke bråker når du spiser og forstyrrer filmopplevelsen for de andre. Marshmallows anbefales derfor på det sterkeste. 

God filmopplevelse!