De beste gratisprogrammene for bilderedigering

Disse programmene kan erstatte Photoshop.
Bilderedigeringsprogrammer

Det finnes en rekke gratis bilderedigeringsprogrammer på nettet. Foto: iStock LP ©2016

Vi tar stadig flere bilder, men hva gjør du med dem etter at blinkskuddet er tatt? Et par enkle grep er det som skal til for at bildet ser ut som om det er tatt av en proff fotograf. Og det beste av alt – ikke koster det skjorta heller.

Her er de beste gratis bilderedigeringsprogrammene og slik bruker du dem.

Windows Fotogalleri

Windows Photo Gallery

Med Windows Fotogalleri kan du ordne alle dine fotografier på harddisken, gjøre enkle bilderedigeringer og dele bildene på sosiale medier. Programmet har vanlige funksjonene som beskjæring, endring av farger, justering av lys og skygge, samt mulighet for å ta bort «røde øyne». I tillegg kan du lage panoramabilder og lysbildeframvisning. De fleste filformater er støttet, også RAW, slik at du kan jobbe med disse direkte fra kameraet.

Pixlr

Pixlr

Med Pixlr slipper du å laste ned programmet og all bilderedigering gjøres på nettsiden. Pixlr er tre-delt: Pixlr-o-matic kan redigere fotos tatt med Instagram, Pixlr Express er et enkelt program med de vanlige verktøy for justering av bilder, mens litt mer avanserte Pixlr Editor har et Photoshop-lignende utseende. Når du bruker Pixl Editor møter du menyen som ber deg laste opp bilder fra egen PC. Resten er ganske enkelt: De fleste funksjoner finnes på venstre side, med layers og historie på høyre.

Google Foto

Google Foto

Med Google Foto kan du organisere, redigere og dele bildene dine. Du kan gjøre enkel foto-redigering som beskjæring og rotering av bildet, justering av lys, farge og bilde-effekter. Denne online-tjenesten lar deg lagre og sikkerhetskopiere et ubegrenset antall bilder og videoer, og gir deg tilgang til dem både fra telefon, nettbrett og datamaskin. Du kan også dele bilder og videoer, organisere disse i album, søke etter dato, sted og folk.

Gimp

GNP Image Manipulation Program

Nedlastbare Gimp (GNP Image Manipulation Program) er et av de mest kjent gratis nedlastbare bilderedigeringsprogrammene. Det inneholder flere foto-redigeringsverktøy og funksjoner som malerverktøy, lag og kanaler, redigerbare tekstlag, markerings- og utvinningsverktøy. Det kan virke avansert i starten, men det finnes en rekke brukerveiledninger på nett rettet mot nybegynner, middels og ekspertnivå. Programmet er tilgjengelig både for Windows, Mac og Linux.

Photoshop Express Editor

Photoshop Express Editor

Photoshop Express Editor er gratis programvare fra Adobe, og er spesielt egnet for dem som ønsker å gjøre små og relativt enkle justeringer for å få bildene til å se bra ut. Programmet har velkjente Photoshop-funksjoner som beskjæring og hvitbalanse. Ved å registrere deg kan du få 2GB med gratis lagringsplass og et eget galleri.

Populært på Online.no nå: